Още добри новини за потребителите на фона на несигурната световна

...
Още добри новини за потребителите на фона на несигурната световна
Коментари Харесай

Цените на DRAM и SSD дисковете ще продължат да падат през следващите месеци

Още положителни вести за потребителите на фона на несигурната международна стопанска система

Емил Василев преди 20 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниМетоди Дамянов - 10:03 | 07.05.2023

Над 600 000 Android консуматори свалили троянски кон от Play Store

IT НовиниДаниел Десподов - 16:45 | 07.05.2023

„ Напишете си некролога “: Уорън Бъфет даде чудноват съвет на младите вложители

IT НовиниДаниел Десподов - 11:03 | 08.05.2023

Това е светият Граал или по какъв начин по този начин IT милиардерите повярваха в нуклеарния синтез

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Изглежда, че следствията върху хардуерната промишленост след затварянето на магазините ще продължат още известно време и това ще докара до по-нататъшно намаление на цените на DRAM и NAND чиповете през идващите месеци. Производителите наизуст към момента се борят да решат проблемите със свръхпредлагането, тъй че DDR4 паметта и SSD дисковете скоро може да станат по-достъпни за геймърите с стеснен бюджет.

През март научихме, че приходите на международния пазар на DRAM памет са достигнали най-ниските си равнища чак от 2008 година до края на 2022 година. Това накара компании като SK Hynix, Micron, Nanya и други да ускорят проектите си за съкращения и да потърсят способи за понижаване на индустриалните разноски. През последните месеци облагите на пазарния водач Samsung съвсем се изпариха, защото търсенето на чипове за памет остана ниско, а доста хора ограничиха разноските си за възобновяване на компютри и телефони.

SK Hynix, която доставя чипове за памет на Apple, счита, че международната промишленост за памет на стойност 160 милиарда щатски $ ще се възвърне последователно през втората половина на тази година, подхранвана от възобновяване в Китай и конкуренцията за генеративния изкуствен интелект. Samsung е също толкоз оптимистично настроена, само че в това време взе рядко срещано решение да понижи производството наизуст до „ значими равнища “, надявайки се да поправя казуса със свръхпредлагането и да предотврати по-нататъшното намаляване на цените.

Това имаше дребен резултат върху запасите на производителите на автентично съоръжение, само че наподобява, че пазарът наизуст може би към момента не е достигнал дъното. Според анализаторите на TrendForce междинната продажна цена на DRAM продуктите се чака да спадне с 13 до 18% до края на юни. При NAND паметта се чака цените да спаднат с 8 до 13 %.

Производителите на смарт телефони са се справили по-добре с изчистването на непотребните ресурси от памет, само че те употребяват подтекста на слабото потребителско търсене на ъпгрейди за телефони, с цел да договарят по-ниски цени за нови поръчки на DRAM и NAND памет. Очаква се това да докара до намаление на цените сред 13 и 18 % за мобилната DRAM памет и 10 до 15 % за UFS чиповете.

Бавното възобновяване на Китай и общият спад в търсенето доведоха до свръхпредлагане на корпоративни SSD дискове, което значи, че междинната продажна цена ще означи спомагателен спад с до 15 % през идващите месеци. Същото важи и за потребителските SSD дискове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР