Още 5 жертви на Георги Енев с фалшиви кремации са

...
Още 5 жертви на Георги Енев с фалшиви кремации са
Коментари Харесай

Петима платили на Георги Енев, но близките им не били кремирани

Още 5 жертви на Георги Енев с подправени кремации са съобщили, че са излъгани. Те са платили на мъжа, само че след инспекции в трите крематориума в страната се оказало, че там няма данни за околните им, научи “24 часа ”.

Енев бе арестуван в понеделник, откакто 7 тела бяха открити в противозаконен гроб край с. Клисура. Идентифициран бе един мъж. Оказа се, че околните му са платили на Енев 1000 лева да го кремира. Вместо това той им изпратил урна с неразбираемо наличие, а тялото заровил край гората. Платил 100 лева на мъж да изкопае дупката.

След като бе хванат, Енев в началото признал за най-малко 50 случая. После обаче отказал да удостовери показанията си. Веднага откакто се схванало за измамата, хора, които са го наемали, почнали да вършат инспекции дали не са били излъгани

Още в сряда Весела Стоянова схванала, че и нейният татко не е кремиран. Тя употребила услугите на Енев след гибелта и на двамата си родители. “Преди три години умря майка ми, кремираха я. Миналата година умря татко ми, отново тази компания го кремира ”, описа тя. След като видяла репортажите, си направила инспекция. Обадила се в крематориума. “Майка ми е кремирана там, само че татко ми не е. Бог знае къде е, може и той да е в гората ”, споделя тя през сълзи. След нея са се появили още 5-има души, които създали информация и се оказало, че роднините им не са кремирани.

Това обаче не е задоволително за обвиняване към Енев. Тепърва ще се вършат ДНК експертизи, които да покажат дали някой от околните им е измежду откритите край Клисура тела. Ако няма съвпадане, ще се чака, до момента в който не бъде намерено тялото на покойника. Когато това стане, роднините ще би трябвало да показват документ, че са заплатили на Енев. Той може да бъде и извлечение от банковата сметка

За да се направи информация в крематориум, човек би трябвало да носи акта си за раждане и да даде ЕГН-то на своя непосредствен, за който прави инспекцията. След това взема записка, в случай че роднината му не е кремиран там. С нея и документа, че е наел Енев, може да отиде в полицията или прокуратурата.

От държавното обвиняване в четвъртък желаеха непрекъснат арест за мъжа. Оттам показаха, че въпреки и оправдан, Енев е осъждан. Той бил заловен да кара пийнал катафалка в София през 2011 година Имал и остаряла присъда за безчинство. Показания е дал и мъжът, който изкопал дупката, където Енев заровил телата. Разпитана е и дамата, на която погребалният сътрудник трансферирал компанията си преди няколко месеца. Самият Енев се разказа в съда като “безработен ”.

Поиска да бъде освободен от ареста, тъй като имал проблем с дробовете. Миналата година изкарал инфаркт, от този момент задържал и вода. Мъжът не разяснява обвиняванията против себе си, юристът му също. Защитникът само уточни, че против клиента му нямало доказателства.

Магистратите показаха и че няма никакви данни погребалният сътрудник да има каквито и да било болести, тъй като не е показал медицински документи за тях. Затова го оставиха в ареста, където на 31 май Енев ще посрещне 52-ия си рожден ден. Той може да апелира на 2 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР