Още 243 души са починали от новия коронавирус (COVID-19) в

...
Още 243 души са починали от новия коронавирус (COVID-19) в
Коментари Харесай

Турция отново счупи рекорда за починали от COVID-19 за 24 часа

Още 243 души са умряли от новия ковид (COVID-19) в Турция през последното денонощие, което е рекордно висок брой жертви в границите на 24 часа от началото на епидемията в югоизточната ни съседка. Това демонстрират данните на министерството на опазването на здравето, представени от международните информационни организации.

С това общият брой на умрелите от началото на епидемията в Турция доближи 17 364 души.

Здравните управляващи в страната също по този начин са записали 27 515 новозаразени през миналите 24 часа, в това число асимптоматични, което е спад от повече от 2000 инфектирани по отношение на през вчерашния ден.

В продължение на четири месеца Анкара съобщаваше единствено за случаите със признаци, само че от 25 ноември към този момент регистрира всички инфектирани.

От началото на епидемията през март страната е записала 1 955 680 инфектирани с COVID-19. Правителството наложи полицейски час в делничните дни и цялостни блокади през уикенда, с цел да ограничи разпространяването на болестта.

Обявявайки данните през днешния ден в "Туитър ", здравният министър Фахретин Коча увери, че ограниченията и рестриктивните мерки били почнали да дават резултати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР