Извършването на съвместни проверки по метода на широкообхватен контрол на

...
Извършването на съвместни проверки по метода на широкообхватен контрол на
Коментари Харесай

„Автомобилна администрация“ и още 5 институции провеждат проверки на пътя

Извършването на взаимни инспекции по метода на широкообхватен надзор на пътя е един от най-ефективните способи за предварителна защита на водачите при транспортите на пасажери и товари. Това съобщи изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Борислав Муеров по време на днешната акция, която се организира в региона на пътен възел „ Жерково “ на Автомагистрала „ Хемус “. Той уточни, че този метод се ползва в доста страни на Европейския съюз и има позитивен резултат върху сигурността на придвижването по пътищата.

„ При тези инспекции няма изборен темперамент. Те се правят от няколко институции по едно и също време по главните транспортни коридори, което разрешава да бъдат тествани повече транспортни средства. При последната акция, която се организира предишния месец, чиновниците на ИА „ Автомобилна администрация “ ревизираха 3511 моторни транспортни средства и сформираха 1471 акта “, разгласи Борислав Муеров.

По думите му най-честите нарушавания, които установяват инспекторите са свързани със спазването на часовете за ръководство и отмора на водачите, работа с тахографските устройства,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР