Осемкратният рали шампион на България и организатор на обучения за

...
Осемкратният рали шампион на България и организатор на обучения за
Коментари Харесай

Рали шампионът Димитър Илиев се присъединява към екипа на Петков

Осемкратният рали първенец на България и уредник на образования за пътна сигурност Димитър Илиев влиза в екипа на премиера Петков.

Това сподели министър-председателят Кирил Петков в Министерския съвет при започване на държавната координационна среща по въпросите на сигурността на придвижването по пътя.

В рамките на полемиката представителите на виновните институции разискват целите и стъпките за повишение на пътната сигурност. Димитър Илиев ще стане част от Държавната организация "Безопасност на пътищата " към Министерски съвет.

"Очаквам координацията, която би трябвало да става, да става тъкмо през тази организация. Илиев няма да е просто консултант към този момент. Очаквам проблемите, които той слага, да бъдат приоритизирани в най-голяма степен, тъй като е време да променим цялата конструкция на метода, по който се правят нещата ", съобщи Петков, представен от

"Оттук нататък транспарантни поръчки, задоволително дълги периоди за гаранция, съответно попълване на съществуващите дупки и потребност от поправки, нови автомагистрали, които да са на равнището на европейските пътища като това би трябвало да стане оптимално бързо ", добави той.

"Безопасността на придвижването по пътищата за мен постоянно е била идея, аз работя в тази сфера от много години. Мога да ви кажа, че нередности има в нашето общество като цяло, проблемите не са единствено по пътищата, това е обществен проблем. Ние преди всичко, би трябвало да преглеждаме човешкия фактор, по-късно положението на пътищата и положението на колите. Имаме ужасно доста проблеми за решение и това може да стане единствено с общи старания. Общи старания освен на държавническо равнище, а на национално равнище - цялата нация би трябвало да се сплоти към това. Отговорността е огромна, аз ще дам всичко от себе си, само че една птичка пролет не прави, тук би трябвало да срещнем поддръжката на цялото българско общество ", сподели от своя страна Димитър Илиев.

Премиерът Кирил Петков разяснява и тематиката за парите, които пътните строители чакат да им бъдат изплатени.

"Надявам се тази седмица решението за заплащане на пътните строители да мине. То има доста ясни два критерия. Първият е, че би трябвало да разплатим оптимално бързо половината пари. Второто заплащане желаеме да мине през задоволително положително равнище на инспекция - не тъй като се съмняваме в Министерството на районното развиване или в АПИ, а тъй като тези контракти са били направени погрешно, а когато са погрешно направени, би трябвало да има засилен надзор ", сподели Петков.

"Ако бъдат изпълнени засиленият надзор и моменталното заплащане, ние би трябвало да отворим опцията за ремонтите и тези 3 000 дупки, които са се отворили в последните 100 дни, или са били там от по-дълго време, да стартират да се ремонтират. "Витиня " да бъде поправена, след толкоз произшествия ", сподели още Петков.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР