Осем учители от столичното 55-то СУ Петко Каравелов са дали

...
Осем учители от столичното 55-то СУ Петко Каравелов са дали
Коментари Харесай

Осем учители с коронавирус в столично училище

Осем учители от столичното 55-то СУ " Петко Каравелов " са дали позитивни проби за COVID-19.

Директорът на образователното заведение Радост Петкова съобщи, че при започване на септември са имали преподавател, който показал признаци на болестта.

Направени са проби на целия личен състав - педагогичен и непедагогически - общо 130 души, оповестява Нова телевизия.

Късно нощес тестванията на 8 учителя излизат позитивни. Нито един от тях не демонстрира признаци на болестта.

Още преди дни новината за инфектирания преподавател е била качена на уеб страницата на учебното заведение, все пак образователната година е почнала.

" Във връзка с открит позитивен случай на COVID-19 на преподавател в 55 СУ Ви уведомяваме, че тържественото разкриване на образователната година ще се организира за учениците от ПГ, първи и осми клас. Тържественото разкриване ще се организира в учебния двор при съблюдаване на всички ограничения за обществена отдалеченост. Молим всички родители да съблюдават прецизно напътствията на чиновниците на 55. СУ. В постройките на 55. СУ ще бъдат допускани единствено учители и възпитаници от посочените класове.

Уведомяваме Ви, че учебното управление съблюдава прецизно напътствията и рекомендациите на СРЗИ и е в непрекъснат контакт с всички институции ", написа на уеб страницата на образователното заведение.

От там декларират, че ще уведомяват навреме за смяна на епидемиологичната конюнктура в учебно заведение посредством формалния учебен уебсайт и електронния дневник на 55. СУ.

" Всяка друга информация следва да се приема като неточна и погрешна ", прибавят от управлението на 55 СУ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР