Осъждам всеки опит за дискредитация както на българските строители, така

...
Осъждам всеки опит за дискредитация както на българските строители, така
Коментари Харесай

Караянчева: Осъждам всеки опит за дискредитация на българските строители

" Осъждам всеки опит за дискредитация както на българските строители, по този начин и на тяхната работа в страната и чужбина ". Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева след среща с представители на Строителната камара в България.

Днес камарата внася подписка и отворено писмо в Народното събрание, която ще бъде връчена на всички политически партии. " Те упорстват да се приключи потреблението на сектора за политически цели, както и обезпечаване на отбрана и сигурност на българските строители ", изясни Караянчева.

" Това е един от най-важните браншове в българската стопанска система - изискуем забележителен % от икономическия напредък на страната и основаването на действителна добавена стойност ", съобщи ръководителят на Народното събрание.

Тя подчертава, че е уверена в професионализма на сектора у нас и добави, че преди няколко дни и Еврокомисията е удостоверила качеството му.

" Като ръководител на Народното събрание желая да Ви уверя, че ще спомагам за по-тесен разговор сред народните представители и Камарата на строителите в България, с цел да се трансформират законите по този начин, че там където те усещат проблем да можем да спомагаме, да създадем съответните промени и да се облекчи тяхната работа ", посочи още тя.

По време на срещата е разисквано да се направи работна група, с цел да се работи по законодателни промени с представители от всички парламентарни групи - " експерти по тематиката, не хора, които си вършат на ниска цена политически пиар ", подчертава Караянчева.

" Искаме да спрем да даваме неприятни послания към Европа и да спре политическото говорене ", съобщи след срещата шефът на камарата Илиян Терзиев.

Днес камарата изкарват 1000 строителни машини в едната лента на бул. " Цариградско шосе " след 8-и километър. Те ще стачкуват спокойно поради политическите офанзиви към сектора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР