Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) остро осъди

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) остро осъди
Коментари Харесай

ОССЕ осъди руския терор срещу мирното украинско население 


Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) остро осъди масираните ракетни обстрели, подхванати от Русия в понеделник, откакто през уикенда детонация нанесе вреди на стратегически значимия за Москва Кримски мост.

Кремъл упрекна украинските служби, че са виновни за " терористичен акт " и рано сутринта в понеделник предприе ракетни обстрели против цивилни цели в Киев и други украински градове. Тези съветски дейности бяха наказани от Запада.

" Тези отвратителни военни дейности показват цялостно неуважение и нарушение на интернационалното право, в това число на интернационалното филантропично право ", показаха в понеделник вечерта ръководителите на ОССЕ в взаимно изказване, представено от Българска телеграфна агенция.

Според позицията на интернационалната организация " единственият претекст зад тези брутални и жестоки дейности е да се всява смут и да се компенсират неуспехите в постигането на тактически и стратегически цели ".

В изказването се включиха полският външен министър и ръководител на ОССЕ Збигнев Рау и генералният секретар на ОССЕ - германката Хелга Мария Шмид.

Русия е една от 57-те страни членки на ОССЕ. От 2014 година насам основаната във Виена организация следеше за спазването на нежното преустановяване на огъня сред украинската войска и проруските сепаратисти в Източна Украйна. След началото на съветската инвазия в Украйна през февруари обаче наблюдаващите на ОССЕ напуснаха страната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР