Организацията на румънската граница е доста добра. Това подчерта в

...
Организацията на румънската граница е доста добра. Това подчерта в
Коментари Харесай

Константин Драгов: Организацията на румънската граница е доста добра

" Организацията на румънската граница е много добра ". Това акцентира в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Константин Драгов от фондация " Изкуството да живееш ” .

" Нуждата от хора на румънско-украинската граница е доста по-голяма от тази на румънско-българската граница. Там идват доста бежанци. Аз съм координатор на фондация " Изкуството да живееш “ както за България, по този начин и за Румъния. Моите сътрудници ми предложиха да отидем на пункта в Сирет, с цел да оказваме помощ там. Хиляди хора минават на ден през него. Основно са дами с деца, има и чужденци, които не са украинци. Ние се свързахме с локалния университет и получихме от тях безплатно да използваме едно от общежитията и там да настаняваме хората. Имаме потенциал за 100 индивида ".

" Има огромен интерес от страна на украинците към България ", добави още координаторът на фондация " Изкуството да живееш “:

" Доста огромен % от хората, 10-15%, желаят да отидат в България, само че болшинството от хора отиват към Полша. В Румъния също остават хиляди хора ".

Цялото изявление с Константин Драгов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР