Организаторите на Откритото първенство по тенис на Австралия въвеждат тайбрек

...
Организаторите на Откритото първенство по тенис на Австралия въвеждат тайбрек
Коментари Харесай

Мачовете на Аустрелиън Оупън ще се решават с тайбрек в решителния сет

Организаторите на Откритото състезание по тенис на Австралия вкарват тайбрек до 10 точки в решителния сет от мачовете от шампионата. Новото предписание влиза в действие по време на започващата на 14 януари в Мелбърн конкуренция. В мачовете при мъжете ще се играе съдбоносен гейм до 10 точки при 6:6 в петия сет, до момента в който при дамите е планувано това да се случи в третия сет.

Традиционната разлика от два гейма при установяване на спечелилия в последния сет от мачовете се резервира само за Откритото състезание на Франция от четирите шампионата от Големия шлем.

" Попитахме за това тенисистите, някогашни и сегашни, както експерти, коментатори и анализатори. Искаме почитателите да получат специфичен край на всеки дуел, който е достигнал до 6:6 гейма в последния сет. С по-дългия тайбрек последните разигравания още веднъж ще бъдат решителни, само че ще има повече благоприятни условия да бъде избран заслужен победител. Това евентуално ще се хареса на всички почитатели на спорта по света ", обявиха уредниците.

It's official, the @AustralianOpen introduces the super tie-break at 6-6 in final set! https://t.co/S9dGHOpv4v pic.twitter.com/wSBRHGrYAa
— We Are Tennis (@WeAreTennis) December 21, 2018
Преди осем години Джон Иснър и Никола Маю играха най-дългия мач в историята на тенис. В трагичен дуел на " Уимбълдън " Иснър завоюва със 70:68 след общо 11 часа игра в три следващи дни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР