Органите на реда ще издават сигнали до потребителитеС повече от

...
Органите на реда ще издават сигнали до потребителитеС повече от
Коментари Харесай

МВР и Facebook въвеждат система за изчезнали деца

Органите на реда ще издават сигнали до потребителите

С повече от 2 милиарда Фейсбук консуматори, системата AMBER Alert ще бъде ефикасен инструмент за намиране на изчезнали деца

Министерството на вътрешните работи и Фейсбук стартираха партньорската си стратегия „ AMBER Alert – изчезнало дете ”. Това е незабавен сигнал, който полицията издава в случаи на изчезнали или отвлечени деца при заплаха за здравето и живота им, стана ясно през днешния ден на конференция в София.

„ AMBER Alert – изчезнало дете ” разрешава органите на реда да издават сигнални известия, съдържащи настояща фотография и информация за изчезнало дете, до консуматори, намиращи се в региона на търсене, авансово избрана от полицията. Фейсбук потребителите в този район ще получават сигнала, единствено в случай че са присъединили опцията за местонахождение на устройството, с което употребяват обществената медия.

Съобщенията от Министерство на вътрешните работи ще съдържат настояща фотография и информация за изчезнало дете

Сигналното известие наподобява като елементарна обява, като дава опция за приемане на повече информация по отношение на детето и шерване, с цел да доближи до допустимо максимален брой хора. Предполага се, че с повече от 2 милиарда Фейсбук консуматори, системата ще бъде ефикасен инструмент за намиране на изчезнали деца.

България е едвам петнадесетата страна в света, която вкарва „ AMBER Alert – изчезнало дете ”. Това се случва вследствие на съдействие сред профилирания бранш „ Киберпрестъпност ” при ГДБОП-МВР и Фейсбук в подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. От 2009 година ГДБОП е контактна точка на Фейсбук за България, посочи основен комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР