Органите на реда на Каталония отказаха да изпълняват постановлението на

...
Органите на реда на Каталония отказаха да изпълняват постановлението на
Коментари Харесай

Полицията на Каталония отказа да се подчинява на испанските власти

Органите на реда на Каталония отхвърлиха да извършват постановлението на Конституционния съд на Испания за противопоставяне на провеждането на референдума за самостоятелност в района. Това заяви изданието El Pais. Отбелязва се, че каталонските чиновници на полицията не пречат на гласуването, само че наблюдават за спазването на публичния ред в местата на неговото осъществяване.   На собствен ред испанското държавно управление упрекна каталонските органи на реда в политически пристрастия и несъблюдение на професионалните отговорности. „ Националната полиция и гражданска армия ще би трябвало да работят. Каталонската полиция сложи политическите критерии над професионалните. Ние сме принудени да вършим това, което не искахме “, съобщи пред журналиста формалният представител на испанското държавно управление в Каталония Енрик Мело.

Трябва да отбележим, че сега настояванията на Мадрид за затваряне на изборните сектори и недопускане на провеждането на гласуването се извършват единствено от националната полиция и Гражданската армия, особено изпратени в Каталония в навечерието на референдума.

Полицаите блокират изборните сектори и конфискуват урните за гласоподаване. Въпреки това, жителите на Каталония всеобщо отиват да упражнят правото си на глас. В някои градове сред участниците в референдума и полицията избухнаха конфликти. Полицаите са употребявали специфични средства, в това число и гумени патрони.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР