Оранжевият плод е богат на витамини и фибри, има малко

...
Оранжевият плод е богат на витамини и фибри, има малко
Коментари Харесай

Диета: Вкусно отслабване с тиква

Оранжевият плод е богат на витамини и фибри, има малко калории
За 12 дни се разделяте с 6 непотребни кг

В Китай имат вяра, че вътрешността и семената на тиквата са най-хубавото лекарство против меланхолия, в Испания и Италия ядат и цветовете на това растение, известно от древността. То е богато на антиоксиданти и бета-каротин (5 пъти повече от морковите). Сто грама тиква съдържат почти 7 грама растителни фибри, в това число неразтворими здравословни фибри и пектин. Благодарение на това оранжевата сърцевина на плода освен дава блажено чувство за задоволеност за дълго време, само че и възстановява работата на стомашно-чревния тракт, а също по този начин забавя процеса на асимилиране на въглехидрати и мазнини.

Като се има поради ниското наличие на калории (само 23 на 100 грама пулп), тиквената диета за намаляване наподобява напълно рационална. Тя продължава 12 дни и се състои от три повтарящи се цикъла от по 4 дни. Съответно в края на четвъртия ден диетата би трябвало да се повтори менюто от първия ден. Ефектът – избавяне от 6 непотребни кг - се реализира с помощта на ниското наличие на калории в диетата, което се понася относително елементарно заради високото наличие на фибри в главния артикул. Ястията с тиква ви карат да се чувствате сити за дълго време.

Тиквените семки са разумно и пълноценно допълнение към тиквената диета. Те са известни в националната медицина със своите противоглистни свойства, а науката е потвърдила позитивната им роля в профилактиката на рака. Но изгодите от зеленикавите семена не свършват дотук: те съдържат доста калций, цинк, селен, ниацин, както и линолова киселина, която укрепва стените на артериите. Въпреки това, когато отслабвате с тиквена диета, внимавайте за високото им наличие на калории (550 на 100 г).

Размерът на порцията при тиквената диета не е стеснен: можете да ядете толкоз от позволеното ядене, колкото желаете. Трябва да се храните три пъти дневно, леките закуски са неразрешени. На тиквена диета можете да пиете елементарна негазирана вода (поне 1,5 литра) и зелен чай без добавки (3-4 чаши на ден).

Ден 1

Закуска: тиквена салата с бадеми (може с тиквени семки) и/или тиквена каша с кафяв ориз с обезмаслено мляко или вода;
Обяд: крем-супа от тиква;
Вечеря: задушена тиква с канела или други подправки.

Ден 2

Закуска: тиквена салата като първия ден;
Обяд: чорба от пресни зеленчуци със зеленчуков бульон, тиквени котлети (с овесени ядки и белтъци);
Вечеря: пресни или печени ябълки.

Ден 3

Закуска: тиквена салата като първия ден;
Обяд: зеленчукова чорба с пуешки кюфтета;
Вечеря: тиквена салата с ананас.

Ден 4

Закуска: тиквена салата като първия ден;
Обяд: зеленчукова чорба или борш с месо, зеленчуци на фурна или на скара;
Вечеря: задушена тиква с всевъзможни зеленчуци (с изключение на картофи).

 
Рецепти
 



Съществуват доста вкусни предписания с тиква.

Салата от тиква с ядки

Накълцайте 100 г сурова, почистена от семките и обелена тиква или я нарежете на линии с белачка за зеленчуци. Добавете 2 ч. л. ситно смлени бадеми, подправете с малко мед, зехтин или кисело мляко (по желание).

Тиквена каша с кафяв ориз

500 г обелена тиква, нарязана на кубчета, залейте с 1 л вода, варете до омекване. Добавете 7 с. л. авансово наквасен необработен (кафяв) ориз, варете до подготвеност на ориза. Налейте чаша нискомаслено мляко и при непрестанно бъркане гответе към 5 минути. Оставете да ври. Може да се употребява както топла, по този начин и студена.

Тиквени котлети

Обелете една дребна тиква. Пулпът би трябвало да се настърже на едро ренде, да се задуши, да се охлади, след което да се прибавят 1 чаша овесени ядки, малко сол и белтъците от две яйца. Оформете котлети от " тестото " и запържете в малко количество растително масло.

 
Рекорд: англичанка отслабва със 125 кг
 



Доун Чедуик преди и след отслабването

За 47-годишната англичанка Доун Чадуик оранжевите плодове стават знак на избавление и нов живот: в края на 2013 година в интернет се появяват сензационни фотоси на жена, която е изгубила... 120 кг на тиквена диета. 

Доун споделя, че е била едра от ранна детска възраст: на 9 месеца е тежала съвсем 20 кг. Естествената предразположеност към затлъстяване се утежнява през годините от склонността към алчност. В същото време Доун се пробва да скрие своята взаимозависимост към храната от личния си брачен партньор Крис. На масата тя едвам хапва от яденето, само че щом господин Чадуик прекрачва прага, брачната половинка му стартира безсистемно да унищожава наличието на шкафовете: чипсове, шоколад, сладкиши... Доун можела да изяде цяло пиле и един самун едновременно!

През 2008 година дамата доближава сериозно тегло от 235 кг, което, несъмнено, се отразява на нейното здраве. Лекарите оферират бариатрия (хирургично понижаване на стомаха), като предизвестяват, че в случай че Доун не обуздае апетита си и не отслабне, животът ѝ може да свърши всеки миг. Г-жа Чадуик толкоз се опасява от интервенцията, че на правилото „ чеп клин избива “ взема решение да размени една фикс идея с друга.

„ Винаги съм обичал тиква и открих, че мога да я хапвам през целия ден без никакви проблеми. Тиквата се трансформира в моето ново " неразрешено наслаждение ". Варих, пържих, пекох я в тенджера, правех чорба и пюре ”, споделя дамата. Такава строга тиквена диета в действителност дава резултат: Доун стартира да отслабва, да се движи с по-малко усложнения. Към разходките със брачна половинка и кучетата прибавя натоварване във фитнеса. След няколко месеца обогатява менюто си със зеленчукови салати, плодове и постно месо.

За малко повече от три години Доун се отървава от половината от остарялото си тяло благодарение на тиквената диета. Сега тя признава, че се е почувствала като нова жена и продължава да яде тиква всеки ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР