Определено има разочарование в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите

...
Определено има разочарование в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите
Коментари Харесай

Кулеба си тръгва разочарован от България

Определено има отчаяние в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите в България. Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Асоциацията на българите в Украйна и член на делегацията на Кулеба Антон Киссе.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че на срещата сред украинския външен министър и премиера Кирил Петков Украйна е поискала публично оръжия от България. За подобен диалог описа самият Кулеба, който се срещна с депутатите в Народното събрание. Въпросът за доставка на оръжия за Украйна обаче провокира остри несъгласия както в обединението, по този начин и сред властта и опозицията.

Киссе, който е участвал на срещата сред Петков и Кулеба, съобщи, че дали страната ни ще даде военна помощ на Украйна ще стане ясно, когато има самостоятелни срещи и когато експертните групи се договорят.

На такива срещи не се взимат решения, а се дефинират главните цели и задания, разясни той.

" Украйна не може да отговори на изискванията, които Русия слага. Нито един ръководещ водач в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия ", безапелационен бе Киссе.

" Твърдо стоим на позицията, че нашите условия, би трябвало да бъдат чути. Когато има гибел и се убиват хора, няма причини ", посочи още той.

По думи на Киссе украинските бойци нямат задоволително бронежилетки. Майките изпращат синовете си и желаят да им дадем, с цел да отидат на фронта, уточни той и добави: " Определено има отчаяние в нашата делегация ".

Киссе обаче изрази признателност към всички българи, които оказват помощ на украинците.

" Това е огромен жест. Разбирам, че в България се живее мъчно, постоянно пристигам тук. Въпреки това обаче вие ни помагате ", съобщи той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР