Оправдаха се очакванията за още по-студено време тази сутрин с

...
Оправдаха се очакванията за още по-студено време тази сутрин с
Коментари Харесай

Код жълто за силен вятър в Източна България днес

Оправдаха се упованията за още по-студено време тази заран с негативни температури към този момент в цялата страна. В София, след минус 7° през вчерашния ден, през днешния ден минималната температура е минус 10°, в Самоков - минус 18°.

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред минус 2° и 3°. В по-голямата част от страната облачността ще е по-често забележителна и тук-там, основно в източните и планинските региони, ще превалява слаб сняг. Ще продължи да духа сдържан, в източните региони краткотрайно мощен вятър от север-североизток.

През идващото денонощие със слаб, в източните региони - сдържан северен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 10° и минус 5°, а оптималните - сред минус 1° и 4°, в София – към минус 1°. В по-голямата част от страната облачността и в съботния ден ще остане по-често забележителна и тук-там ще превалява слаб сняг.

По Черноморието ще бъде по-малко прохладно, спрямо през днешния ден, с сдържан северен вятър, само че вълнението на морето ще продължи да се усилва и ще бъде 4-5 бала. Ще доминира облачно време, на обособени места със слаби валежи, най-вече от сняг.

Много студено ще бъде и на следващия ден в планините - оптималните температури по най-високите върхове ще бъдат към минус 20°, в композиция с сдържан и мощен североизточен вятър.

Ще бъде по-често облачно и тук-там ще продължи да превалява слаб сняг. Висока остава и заплахата от лавини отвън обработените писти в ски курортите.

В неделя ще има повече слънчеви часове. Ще остане доста по-студено от нормалното за март, само че най-малко оптималните температури едва ще се покачат. В началото на новата седмица ще доминира слънчево време, а стоплянето ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР