Опозицията в Унгария призова за извънредно заседание на парламента днес,

...
Опозицията в Унгария призова за извънредно заседание на парламента днес,
Коментари Харесай

Унгарската опозиция иска извънредно заседание на парламента днес

Опозицията в Унгария прикани за изключително съвещание на Народното събрание през днешния ден, на което да се разиска и гласоподава ратификацията за участието на Швеция в НАТО. Не е несъмнено обаче дали ще участват депутатите от ръководещата партия " Фидес " на премиера Виктор Орбан, които имат огромно болшинство. Ако те бойкотират съвещанието, то няма да може да се организира. Унгария е единственият член на НАТО, който към момента не е одобрил молбата на Швеция за присъединение към Алианса, предава БНР.

Унгарската опозиционна коалиция, включваща леви и демократични партии, изиска особено съвещание на Народното събрание през днешния ден за разискване на въпроса. Двете партии от държавното управление, които имат болшинство, обаче споделиха, че техните депутати няма да участват. По стратегия новата сесия на унгарския парламент би трябвало да стартира чак на 26 февруари.

В края на предходната седмица консервативната партия ФИДЕС на унгарския министър председател Виктор Орбан настоя шведският министър-председател Улф Кристершон да посети Будапеща. Като причина да не ратифицира контракта за присъединение на Швеция към НАТО дясното националистическо държавно управление на Орбан показва рецензиите на Стокхолм поради обстановката с върховенството на закона в централноевропейската страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР