В седмицата, през която предстои публикуване на данните за инфлацията

...
В седмицата, през която предстои публикуване на данните за инфлацията
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Инфлацията е препятствието пред Уолстрийт

В седмицата, през която следва издание на данните за инфлацията в Съединени американски щати, към този момент се знае към какво е ориентирано вниманието на вложителите. Причината е, че фондовият пазар прави оценка все по-малки темпове на понижение на лихвените проценти.

Но Уолстрийт остави на назад във времето страховете за високите лихви, които са опасност за задлъжнелите компании. През предходната седмица станахме очевидци на повишаване на акциите на браншове с високи задължения. Инвеститорите не са обезпокоени от инфлация над 3%, най-малко до момента в който доходността на щатските облигации се задържа към 4.5% за 10-годишните бумаги. Ако приходът им още веднъж се качи към 5%, това ще натежи върху показателите и ще спре настоящият им опит да отбележат нови върхове. Ето по тази причина данните за инфлацията в сряда са доста значими за вложителите. Всяка изненада в посока на усилване на инфлацията ще е спирачка за акциите. 

Растежът на облагите в показателя S&P 500 е по-висок от прогнозите за анализаторите за първото тримесечие на годината. Финансовият резултат на водещите компании се покачва с 5.4%, като това се дължи главно на най-големите от тях. Покачване на кумулативната облага на S&P 500 щеше да е още по-силно /над 8% на годишна база/, в случай че нямаше изключителната загуба от фармацевтичната компания Bristol-Myers Squibb. Секторът тежи със своите загуби на годишна база, до момента в който технологиите способстват в огромна степен за по-добрите резултати. Сред огромните компании, които още не са разгласили докладите си, са веригите за търговия на дребно Walmart и Home Depot. Ако те бият прогнозите на пазара, това ще се изтълкува добре от вложителите. Причината е, че американският консуматор се сблъсква с повече проблеми и високите рента способстват още повече за това. И в случай че европеецът ще може да разчита на бъдещото понижение на лихвите и на по-ниския напън на инфлацията върху потребителските му разноски, в Съединени американски щати обстановката не е никак добра. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР