Опозиционният лидер на Венецуела Хуан Гуайдо предлага да се проведат

...
Опозиционният лидер на Венецуела Хуан Гуайдо предлага да се проведат
Коментари Харесай

Гуайдо: При демократични избори Мадуро е 100% победен

Опозиционният водач на Венецуела Хуан Гуайдо предлага да се проведат първоначални избори за сливане на разпокъсаната съпротива. По думите му, в случай че опозицията се яви обединена на демократични избори, Мадуро ще бъде надвит.

" Проблемът, с който се сблъскваме през днешния ден, е да обединим още веднъж демократичната опция. След като демократичната опция се сплоти, Мадуро е 100 % надвит. " - съобщи 39-годишният Гуайдо в изявление за Агенция Франс Прес. Президентските избори в страната са планувани за 2024 година

Гуайдо, се надява първичните избори да се проведат през първата половина на тази година.

Разкъсвана от различия, самата съпротива неотдавна се отхвърли от краткотрайното държавно управление, което през януари 2019 година беше прието от 50 демократични страни по света, в това число Съединени американски щати. Проведените година по-рано избори, при които Мадуро се разгласи за победител, не бяха приети за законни от опозицията и от интернационалната демократична общественост.  

„ Съсредоточени сме върху това, за което настоявахме през цялото време: свободни избори, президентски избори, които ни се поставят от 2018 година, а идната задача е да обединим демократичната опция, която е болшинството. " - акцентира Гуайдо.

По думите му, жителите на страната са отвратени от държанието на политиците, по тази причина опозиционният водач прикани всички да надскочат партийните си ползи и да се борят за общото богатство.

Гуайдо съобщи още, че „ интернационалната общественост има огромни недостатъци в търсенето на отговорност от диктаторите ”.

Постепенната загуба на интернационална поддръжка, както и изместването на политиката вляво на няколко латиноамерикански страни сигурно е асъдействало за намаляване позицията на краткотрайното държавно управление.

Опозиционният политик е на мнение, че в случай че има единение измежду несъгласните с ръководството на Мадуро, успеха на президентските избори е обезпечена.

„ Проблемът не е в Мадуро, или по-скоро казусът, който имаме през днешния ден, е да обединим демократичната опция. След като демократичната опция се сплоти, Мадуро е 100 % надвит. Изправен пред опцията за свободни и почтени избори, Мадуро е безусловно слаб, надвит ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР