Като че ли за момента изборите стоят малко далеч. Може

...
Като че ли за момента изборите стоят малко далеч. Може
Коментари Харесай

Експерт: Ако депутатите бяха създали избирателен район извън страната, щеше да има по-голям интерес

" Като че ли за момента изборите стоят малко надалеч. Може би и рутината след толкоз следващи избори по отношение на техническата организация прави по този начин, че хората са спокойни. Утвърдихме механизма на така наречен автоматизирани секции, нещата са проведени навреме. Едни положителни текстове, като ги оставихме да поработят няколко години, виждаме по какъв начин правят една добра работа ", разяснява пред Стефан Манов, зам.-председател на Обществения съвет на ЦИК, по отношение на организацията на изборите в чужбина.

До 24 часа на 14 май би трябвало да завърши опцията за подаване на заявки за гласоподаване, с цел да могат да бъдат завършени секциите. Към този миг над 26 хиляди са заявките. Най-много са за Турция - 17 хиляди, следва Германия с 1600 и Англия с 1400 заявки.

Според него ползата към българските национални избори можеше да бъде по-голям, в случай че депутатите бяха създали последната стъпка в основаването на изборен регион отвън страната.

" А последната стъпка е методиката, по която да се дефинират броя мандати за този регион ", добави Манов и изясни, че той съществува, само че стои на " трупчета ".

Той бе безапелационен, че е нужна оптималната бистрота и неприкритост във връзка със софтуера и машините за гласоподаване.

Относно видеонаблюдението Стефан Манов изрече мнение, че би трябвало да се усъвършенства качеството на видео потока - тъй че да се вижда по-добре.

" Идеята е да сме в обстановка на предварителна защита, а не на следваща акция ", подсети той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР