Опозиционната партия в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ призова за замразяване

...
Опозиционната партия в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ призова за замразяване
Коментари Харесай

Каракачанов: Със скопие ни чакат дълги или честни преговори


Опозиционната партия в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ прикани за заледяване на договаряния те с България. Премиерът Зоран Заев отхвърли апела и даде да се разбере, че в договаряния те със София " македонският език и еднаквост няма да бъдат обект на диалози ".

От София вицепремиерът Красимир Каракачанов разгласи, че договаряния те ще бъдат или почтени, или дълги. Всичко това идва на фона на решението на Скопие да върне сръбския език и просвета за проучване в учебните заведения.

" По време на последната половин година, когато ние водихме интензивно договаряния с Македония дали тя е подготвена да стартира договаряния с Европейски Съюз , един от нечестните номера, които ни въртяха от Скопие, беше зад тила ни да вървят и да изясняват в Европа на нашите сътрудници в НАТО или в Европейски Съюз , че в действителност България, пречейки на Македония да влезе в Европейски Съюз , обслужва сръбските и съветските ползи. Е, то се видя, кой какви ползи обслужва ", сподели Каракачанов, представен от Българска национална телевизия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР