Опитваме се да установим кои са лицата зад тази сделка.

...
Опитваме се да установим кои са лицата зад тази сделка.
Коментари Харесай

Ще бъде ли сглобен пъзелът ЧЕЗ?

Опитваме се да установим кои са лицата зад тази договорка. Това сподели пред Novini.bg ръководителят на краткотрайната парламентарна комисия за договорката за българските активи на ЧЕЗ Жельо Бойчев.

Имаше чуване на специфичните служби, на което беше показана подобен вид информация. На база на заложените въпроси поискахме и от трите специфични служби уголемение на тази информация и по линията на продан на информация, говорихме и каква информация имат за съществуването на лицето Никола Молчин като участник в тази договорка. Поискахме и от Главна прокуратура информация за инспекции и досъдебни производства за свързани с госпожа Гинка Върбакова и господин Славчо Върбаков сдружения, с цел да можем да установим какъв е профилът на кандидат-купувача. Изясняваме и въпроса водени ли са диалози от българското държавно управление за назад изкупуване на активите на ЧЕЗ-България, съобщи Бойчев.

Не бързам да върша заключения, само че няколко неща за мен са необясними – месеци наред да се водят подобен вид договаряния и българските институции да нямат информация, не смятам, че е обикновено. Определено би трябвало да преразгледаме ролята на някои органи и регулатори по този развой – подобен вид корекция е на дневен ред и в Народното събрание. Със сигурност ще предложим законови промени. Има доста въпроси, на които се надявам да дадем отговор и да бъдем потребни на българските жители, уточни ръководителят на Комисията за ЧЕЗ.

Премиерът Борисов беше поканен на съвещание на комисията, само че за жалост той не се отзова на тази покана с аргумента, че сега се води арбитражно дело и неговите изказвания могат да бъдат обект на нечиста сделка по това дело. Затова си разреших тази седмица да изпратя спомагателни въпроси към него, на които държим да получим отговори. Тези въпроси са значими, с цел да бъде съединена цялата картина по отношение на тази договорка, сподели още пред Novini.bg Жельо Бойчев.



По обявата работиха Галя Георгиева и Константин Веков
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР