Опитите да бъде заметено защо и как рухна КТБ, а

...
Опитите да бъде заметено защо и как рухна КТБ, а
Коментари Харесай

Ужилването КТБ: Нов ракурс към "убийството на Пеевски"

Опитите да бъде заметено за какво и по какъв начин рухна КТБ, а данъкоплатците бяха ужилени с милиарди, не се увенчават с дълготраен триумф. Напротив, на фона на цялостното крушение до момента с следствието се появяват нови елементи, които повдигат въпроси за ролята на държавни институции в тази ситуация, наименуван " кражбата на века ".

От сдружението " Боец " разгласиха фотоси, на които актуалният основен прокурор Иван Гешев, който беше и наблюдаващият прокурор по делото за банкрута на банката, е на безгрижна почивка с един от тримата задържани през 2014 година " убийци " на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Разигралият се в границите на 72 часа фарс, разгласен от тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров за " неточност ", завърши бързо със умозаключение за липса на закононарушение. Но послужи за фактическото преобръщане на четвъртата по величина банка в страната. В еднакъв ден - 13 юни, излезе известие за ареста на подготвялите възможното ликвидиране на Пеевски, а с внушението, че то е поръчано от Цветан Василев, прокуратурата нахлу в КТБ, предизвиквайки паническото изтегляне на пари.

Кой е показал и по какъв начин тъкмо фамилният другар на Гешев е попаднал измежду задържаните, които Пеевски назова " моите убийци " при визитата си в следствената работа, ръководена от небезизвестния Петър Петров - Петьо Еврото, е доста значимо за разплитането на аргументите, довели до рухването на банката.

ГДБОП и Министерството на правораздаването оповестиха, че ще подхващат инспекции по сигнала и фотосите, които никой до момента не опроверга. Те би трябвало да хвърлят светлина по основния въпрос има ли данни, които да приказват за подхванати от държавни органи дейности за целеустремен банкрут и източване на банката. И ще се впишат в поетия в съдружното съглашение ангажимент на новата власт за самостоятелна проверка на продължаващата към този момент седем години неплатежоспособност на КТБ, от която резултатът е и вторичното плячкосване на активите й.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР