Опитът за отстраняване на директора на общинската столична АГ болница

...
Опитът за отстраняване на директора на общинската столична АГ болница
Коментари Харесай

Протест в Шейново заради скандала със смяната на директора Румен Велев

Опитът за премахване на шефа на общинската столична АГ болница " Шейново " провокира митинг от страна на чиновници от лечебното заведение.

Българска телеграфна агенция цитират Миглена Тонева, лаборант от Патохистологичната лаборатория, съгласно която 150 от 220 души личен състав са се подписали в петиция срещу назначението на Таня Андреева за нов изпълнителен шеф на мястото на Румен Велев.

Д-р Анета Начева, шеф на Диагностично-консултативния блок в " Шейново " дефинира процедурата за избор на нов началник като " изключителната неправда ".

Скандалът избухна, откакто СОС (принципал на болницата) отхвърли да одобри резултатите от състезанието за шеф, на който Велев се беше явил като единствен претендент и го печели с висока обща оценка. Още през юли съветът реши, че той ще бъде сменен от някогашния министър на опазването на здравето от кабинета " Орешарски " Таня Андреева.

Мотивите за уволнението на Велев са " систематични нарушавания, сигнали за нерегламентирани заплащания и доста други ", твърди пред bTV ръководителят на Здравната комисия в СОС Антон Койчев (ГЕРБ-СДС).

Случаят с разменените бебета, за който Велев отхвърли да подаде оставка, е един от причините на Койчев - съгласно него изпълнителният шеф е позволил нарушаване, като не е показал отчета от инспекцията на " Медицински контрол " в СОС.

Милка Христова (БСП) също твърди, че са получени сигнали от дами, одобрявани за незабавно раждане, които са плащали за " избор на екип " срещу разпоредбите.

Румен Велев апелира решението на СОС и то е върнато от регионалния шеф за преразглеждане, което се чака да влезе в дневния ред на 14 септември.

Адвокатът по здравно право Мария Шаркова подлага на критика съветниците за това, че без претекстове нарушават Закона за обществените предприятия с отхвърли си да приключи състезанието по записания в него ред.

Тя пита дали посочените в отчета хипотетични нарушавания на Велев са позволени преди или по време на състезанието, на който той е получил обща оценка 5,25.

" Влезли ли са в действие наказателните постановления, с които се обосновават нарушаванията на доктор Велев, на него ли са формирани или на трети лица и има ли други общински лечебни заведения със сходни нарушавания? Техните шефове ще бъдат ли освободени или СОС не е по този начин угрижен за ръководството на останалите лечебни заведения в София? ", пита тя.

" Когато СОС високомерно счита, че не дължи претекстове за своите решения, фенът в профил постоянно ще остане с усещане, че някой някъде конфигурира някой. Не с цел да ръководи транспарантно, умело и в полза на жителите, а с някакви други цели ", споделя Шаркова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР