Опит за покушение е извършен срещу основателя на руския правозащитен

...
Опит за покушение е извършен срещу основателя на руския правозащитен
Коментари Харесай

Покушение срещу руски правозащитник – Христо Грозев го предупредил, че ФСБ иска да го убие

Опит за нападение е осъществен против създателя на съветския правозащитен план Gulagu.net Владимир Осечкин, заяви изданието Insider. Това е станало във френския град Биариц.

Разследващият публицист от интернационалната група Bellingcat Христо Грозев е предизвестил Осечкин, че ще бъде атакуван.  

" Имаше известие от Христо и от негов източник, което оказа помощ на мен и на хората, които се занимават  с моята сигурност, оказа помощ за попречване на моето ликвидиране. Човек, тясно обвързван с ФСБ и проведената престъпност, е отпътувал от Русия към Биариц. " – споделя Осечкин.

Той споделя, че до момента в който се приготвял за фамилна вечеря забелязал алена точка, която се насочила към него. След това бързо угасили светлината и всички залегнали на пода. Семейството било квалифицирано по какъв начин да реагира при упования опит за нападение.

„ Децата и брачната половинка ми прекараха към час в една от предпазените стаи. Веднага спуснахме щорите, дойдоха съответните служби. Започна следствие. Съседите към този момент дадоха показания, чули са гърмежи. Имаше изстрели, само че не ме улучиха, прицелваха се в мен. " – добавя правозащитникът.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР