Опенхаймер“ е за Дж. Робърт Опенхаймер, така нареченият баща на

...
Опенхаймер“ е за Дж. Робърт Опенхаймер, така нареченият баща на
Коментари Харесай

„Опенхаймер“ ще бъде пуснат по кината в Япония, все пак

„ Опенхаймер “ е за Дж. Робърт Опенхаймер, по този начин нареченият „ татко на атомната бомба “, и разказва развиването на оръжието по време на света Втора война. Изборът филмът да е адресиран, само че не и категорично да изобразява, бомбардировките на Хирошима и Нагасаки от Съединени американски щати – които убиха десетки хиляди хора и оставиха мнозина с пострадвания за цялостен живот – беше горещо обсъждан в медиите.

Филмът на Нолан беше пуснат по кината в множеството територии през юли, като направи над $950 милиона. Освен това към този момент е наличен за закупуване за гледане вкъщи в доста страни. Но оставаше въпросът дали в миналото ще излезе по кината в Япония.

По-рано тази година японският дистрибутор на кино лентата на Warner Bros. „ Барби “ се извини за реакцията на своята американска компания-майка на обществените медийни изявления за блиц „ Барбенхаймер “, който комбинира изображения на Барби и гъбен облак. Мемовете провокираха рецензии в Япония за това, което мнозина описаха като омаловажаване на бомбардировките в Хирошима и Нагасаки.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР