Open 13 Provence, осминафиналГригор Димитров – Хайс Брауер 6-3, 6-2Григор

...
Open 13 Provence, осминафиналГригор Димитров – Хайс Брауер 6-3, 6-2Григор
Коментари Харесай

Григор триумфира над Брауер за първата си победа в Марсилия


Open 13 Provence, осминафинал

Григор Димитров – Хайс Брауер 6-3, 6-2

Григор Димитров стартира по превъзходен метод присъединяване си на ATP 250 шампионата в Марсилия. Поставеният под №4 българин се класира за четвъртфиналите след убдителна победа над международния №116 Хайс Брауер. С днешния триумф Димитров прекъсна отрицателната си серия в Марсилия, записвайки дебютен триумф в третото си присъединяване в конкуренцията. Българският тенисист даде единствено три точки на първи сервис и не позволи нито един пробив в хода на дуела.

Следващият конкурент на първата ни ракета ще бъде Александър Бублик.

Основното оръжие на Димитров в днешния мач бе началният удар. Световният №25 записа повече асове (9-3) и завоюва изумителните 92% от точките си на първи сервис (33/36). Първата ни ракета осъществя три от седемте си шанса за пробив (43%), като в това време избави и трите брейкпойнта, пред които бе изправен.

Димитров завоюва жребия и избра да сервира пръв. Българинът стартира мача по допустимо най-хубавия метод, спечелвайки подаването си на нула, като на два пъти приключи с доста добре разчетени излизания на мрежата. Първата ни ракета сподели съмнения на ретур, само че по-късно още веднъж не даде точка при подаването си и записа първия ас в мача, връщайки си водачеството при 2-1.

Брауер позволи първата двойна неточност в дуела, а след това Димитров стигна до два брейкпойнта, само че и в двата случая ретурът съобщи първата ни ракета. Отличен бекхенд обаче даде нов късмет на международния №25, при който Брауер позволи нова неточност при опит за офанзива по правата и след топка в мрежата от страна на нидерландеца пробивът стана факт.

Димитров записа два аса в идващия гейм, само че все пак Брауер стигна до брейкпойнт. Първата ни ракета обаче избегна заплахата благодарение на отличен форхенд по диагонала, а малко по-късно геймът завърши с неточност на Брауер при воле на мрежата и по този начин българският тенисист затвърди пробива си за 4-1.

Българинът не бе надалеч от втори пореден брейк, само че позволи поврат от 0-30 и Брауер редуцира пасива си. Това обаче не разколеба Димитров, който си върна самодейността с нов безапелационно извоюван сервис гейм. При 15-15 първата ни ракета приключи с превъзходен прехвърлящ удар, а малко по-късно пласира ас, с който направи резултата 5-2 в своя изгода.

След подновяването на играта Димитров позволи две неточности, последвани от ас на Брауер и по този начин нидерландецът още веднъж понижи резултата. Качеството на сервиса на българския тенисист спадна доста и това оказа помощ на неговия конкурент да стигне до точка за пробив, която обаче бе избавена от международния №25 след бомбен сервис в тялото, който Брауер не съумя да отрази. След топка в навън на нидерландеца пред трикратния полуфиналист от Големия шлем се откри късмет да завоюва сета, при който той пласира нов отличен сервис и завърши откриващата част при 6-3 в своя изгода.

Вторият сет стартира по-добре за Брауер, който излезе напред след сервис гейм на нула, а след това стигна до опция за пробив, само че Димитров се измъкна от сложната обстановка с невъзмутимо воле на мрежата. В последна сметка българинът завоюва подаването си, като в това време прибави още два аса към своя актив. Малко по-късно функциите се смениха и първата ни ракета бе този, който стигна до точка за пробив след акуратен слайс, който хвана съперника му неопитен. Геймът завърши с форхенд в мрежата на Брауер, който донесе на Димитров ранен пробив за 2-1.

Българинът затвърди пробива, като при 15-15 още веднъж „ матира “ своя конкурент с лоб, а след това записа още две директни точки от сервис. Брауер обаче не разреши на първата ни ракета да се откъсне в резултата и резервира интригата, спечелвайки подаването си за 3-2.

След подновяването на играта Димитров пласира елегантен минаващ слайс, само че след това се оказа догонващ при 15-30. Първата ни ракета обаче още веднъж сподели забележително хладнокръвие и при 30-30 пласира следващ ас, като в последна сметка завоюва подаването си и си върна контрола върху сета.

Брауер стартира да демонстрира съществени съмнения и Димитров се възползва оптимално от това, стигайки до три следващи шанса за пробив. Първите два бяха пропуснати след топки в навън, само че по-късно нидерландецът бе този, който не съумя да откри рамките на корта и първата ни ракета направи голяма крачка към успеха, увеличавайки преднината си на 5-2. Брауер продължаваше да няма отговор за сервиса на Димитров и след ново подаване на нула българинът победи с 6-3, 6-2 след 64 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР