Опасни участъци от речни корита и дерета в Бургас са

...
Опасни участъци от речни корита и дерета в Бургас са
Коментари Харесай

Затворници чистиха речни корита и дерета в Бургас

Опасни сектори от речни корита и дерета в Бургас са почистени благодарение на пандизчии и на локалната пожарна.

Инициативата е на регионалния шеф Вълчо Чолаков, който търси способи за предварителна защита на наводнения, без това да утежнява бюджета. Въпреки неналичието на средства, близо 30 000 метра дерета и корита са почистени благодарение на пандизчии от Бургас - способ, който Вълчо Чолаков ползва откогато е на поста си. На места обаче се постанова и влизането на тежка техника, с каквато регионалната администрация не разполага, оповестява БНР.

"Пожарните разполагат с такава тежка техника, само че тя е извоювана по европроекти. Имаше ограничаване за прилагане на тази техника за избран интервал от време. Това ограничаване към този момент е отпаднало и сега за миналите три седмици сме почистили към 1200 линейни метра дерета, които са едни от най-проблемните в региона ", споделя Чолаков.

С помощта на бургаската пожарна са почистени сектори в наводнените преди години села, където починаха и хора - Ливада, Полски извор, Черни връх. Проводимостта на водата в тези места към този момент е добра, регистрира Чолаков. Работи се и в Тръстиково. След това следва техниката да бъде преместена и в Дебел, община Средец. От страната са отпуснати 60 000 лв. за разчистване на река Русокастренска, за което се изготвя план.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР