Опасенията за сигурността, изразени от Турция в контекста на противопоставянето

...
Опасенията за сигурността, изразени от Турция в контекста на противопоставянето
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Притесненията на Турция за сигурността са основателни

Опасенията за сигурността, изразени от Турция в подтекста на опълчването й на участието на Финландия и Швеция в НАТО, са основателни, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг във Финландия през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Според Столтенберг, който се срещна с финландския президент Саули Нинистьо, е значимо да се означи, че никой различен съдружник от НАТО не е претърпял повече терористични офанзиви от Турция, и че затова би трябвало да се вземат насериозно нейните опасения, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на генералния секретар на НАТО срещата на високо ниво на Алианса в Мадрид в никакъв случай не е била краен период за одобрение на кандидатурите за НАТО на Швеция и Финландия.

Турция се опълчи на присъединението на Финландия и Швеция към НАТО на съображение, че в тези страни се намират хора, свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК) и Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която съгласно Анкара стои зад опита за прелом през 2016 година, както и заради обстоятелството, че Финландия и Швеция са спрели износа си на оръжия за Турция през 2019 г.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР