ООН призовава Украйна и Русия да проведат щателно разследване във

...
ООН призовава Украйна и Русия да проведат щателно разследване във
Коментари Харесай

ООН призова за разследване на изтезанията на пленници в Украйна

ООН приканва Украйна и Русия да проведат подробно следствие по отношение на видеозаписи, снимали, както се твърди, изтезания на хванати в Украйна военнослужещи. Матилда Богнер, началник на мониторинговата задача на Организация на обединените нации по правата на индивида в Украйна излезе със особено изказване, отбелязвайки, че " появилите се материали провокират сериозна угриженост ", а " всички реализатори на сходни дейности би трябвало да се привлекат към отговорност ".

Богнер посочи, че чиновниците на Организация на обединените нации " са видели видеозапис и от двете страни – както на украински военнопленници, хванати от съветска страна, по този начин и на съветски военнопленници, хванати от украинската страна " и към този момент се занимават с " инспекция на всички оповестени материали ". Обръщайки се към управляващите на Русия и Украйна, тя напомни, че в сходство с интернационалното право страните в спора са длъжни да се отнасят хуманно с военнопленниците.

В неделя в интернет се появиха фрагменти, на които се допуска, че украински бойци стрелят в коленете на мъже – по всяка възможност...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР