Онс Жабур бе категорична, че въпреки поражението, което претърпя на

...
Онс Жабур бе категорична, че въпреки поражението, което претърпя на
Коментари Харесай

Жабур: Не съжалявам за нищо, горда съм от постигнатото


Онс Жабур бе безапелационна, че макар провалянето, което претърпя на Уимбълдън, е горда от представянето си на тазгодишното издание на Шампионата. Тунизийката записа исторически триумф, трансформирайки се в първата арабска тенисистка, достигнала до край на шампионат от Големия шлем. Жабур съобщи, че днешният крах ще бъде потребен опит за нея, като също по този начин разкри кои са идващите шампионати, в които ще взме присъединяване.

„Това е тенисът – има единствено един победител. Беше ужасно да изпитам за пръв път чувството от край на Големия шлем. Последните две седмици бяха доста положителни за мен и несъмнено ще извлека доста поучения от този мач. Във втория и третия сет не играх най-хубавия си тенис. Елена стартира по-агресивно и ме псотави напрегнат. За страдание, не съумях да намеря решение на този проблем. Тя заслужаваше да победи. Играх доста добре в първия сет, само че по-късно нещата се объркаха. Не мога да кажа какво се случи. Мисля, че Елена се оправи по-добре, защото направи по-малко неточности. Очаквах повече от себе си, само че тя беше доста мощна на сервис и не ми даде доста шансове за пробив“ – сподели Жабур на конференцията след финала.

Световната №2 е безапелационна, че макар днешното проваляне ще резервира доста щастливи мемоари от тазгодишното издание на Шампионата.

„Гордея се с това, което реализирах тук. Не скърбя за нищо, защото дадох всичко от себе си. Загубата е мъчителна, само че, както споделих, това е част от тениса. Няма да спра да имам вяра в себе си. Сигурна съм, че един ден ще печеля купа от Големия шлем. Ще си извлека поучения от случилото се и ще продължа да подобавам с положителна нагласа“.

„Още от началото на годината Уимбълдън бе главният ми приоритет. Дори имам фотография на трофея на телефона си. Очевидно към момента не съм подготвена да бъда шампионка от Големия шлем, само че все пак направих огромна крачка напред в развиването си. Оттук нататък задачите ми остават същите – да бъда в Топ 5 на ранглистата и да спечелвам трофеи, в това число и такива от Големия шлем. Все още не съумявам да направя псоелдната крачка към върха, само че това ме стимулира да не преставам да се трудя упорито“ – съобщи тунизийката.

Това, което направи усещане на почитателите и медиите, бе много сдържаното държание на Рибакина директно след последната точка. Жабур бе запитана какво мисли за това.

„На нея също ѝ се случва да реагира прочувствено, просто множеството хора не са я виждали в такива моменти. Обикновено не обръщам внимание на държанието на съперничките си. Някои обичат да приказват и крещят към индивида от другата страна на мрежата и това е дсота дразнещо. Приятно е да играеш против Елена, тъй като даже когато те побеждава, тя показва класа и не се радва прекалено много. Може би би трябвало да ѝ покажа по какъв начин да се радва повече (смее се). Тя обаче е такава, каквато е. Елена е една от най-хубавите тенисистки от младото потомство и изцяло заслужава да е шампионка от Големия шлем. Тя се оправя ужасно и се надявам да продулжи по този начин“.

Жабур употребява опцията да благодари на своите сънародници за непрестанната им поддръжка. „Беше необикновено да видя толкоз доста почитатели освен от Тунис, само че и от останалите арабски страни. Опитвам се да въодушевявам хора от всевъзможни генерации. Надявам се, че не съм ги разочаровала. Следващия път още веднъж ще дам всичко от себе си и ще се оправя по-добре“.

Шампионката от шампионата в Мадрид разкри и проектите си за шампионатите в Северна Америка. Преди US Open Жабур има намерение да играе на шампионатите в Сан Хосе, Торонто и Синсинати.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР