Онова, което се случва в политиката на Европа днес, има

...
Онова, което се случва в политиката на Европа днес, има
Коментари Харесай

Борисов към Орбан: Предлагаме 100% надеждна охрана на външните граници

Онова, което се случва в политиката на Европа през днешния ден, има единствено едно пояснение – мигрантската рецесия. Това съобщи българският министър председател Бойко Борисов на конференцията след срещата с унгарския му сътрудник Виктор Орбан в резиденция “Бояна”.

Първото, което предлагаме, е 100% надеждна защита на външните граници на Европейски Съюз – България, Гърция, Италия и на всички места, където границите се минават свободно. Европейски Съюз би трябвало да влага, в случай че е належащо, в кораби, моряци и така нататък, само че въпросът би трябвало да бъде решен. Второто, основаването на горещи точки в зоните на спор, а не на европейска територия. За да може тези хора да останат в страните си и по-късно да работят за тяхното възобновяване, сподели Борисов.

Когато е несъмнено, че външните граници се пазят добре, тогава към този момент ще можем да водим полемики и диалози за наложителната релокация. Какво би се случило, в случай че в Гърция и България влязат внезапно няколко милиона мигранти, попита министър председателят. “Не дай Боже да се случи, тъй като това ще обърка света”, добави Борисов.

Българският министър председател разяснява още, че е оптимист по тематиката за интеграцията на Западните Балкани. Утре ще пристигна австрийският канцлер. Ще го увещавам 2018 година да бъде българо-австрийско председателство, с цел да можем да продължим до декември всичко, което вършим, сподели Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР