Германия трябва да съумее да убеди хората да изберат военна

...
Германия трябва да съумее да убеди хората да изберат военна
Коментари Харесай

Шолц: Германия трябва да намери начин да убеди хората да изберат кариера в армията

Германия би трябвало да съумее да убеди хората да изберат военна кариера, съобщи през днешния ден канцлерът Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, до момента в който страната преглежда въпроса за намиране на способи за стимулиране на дълго подценяваната защита в изискванията на напрежение с Русия, съобщи Ройтерс.

" В последна сметка става въпрос за това по какъв начин можем да убедим задоволително дами и мъже да работят в Бундесвера и да открият работното си място там ", съобщи Шолц при посещаване в Швеция, която през 2017 година върна наборната военна работа след анексирането на Крим от Русия.

Германският министър на защитата Борис Писториус разпореди на своето министерство задачата да изследва евентуални модели за наборна военна работа.

В Швеция сред 5000 и 6000 млади мъже и дами се набират за наборна работа всяка година, само че държавното управление желае да усили този брой на 10 000, което би означавало всеки десети от младежите в скандинавската страна да премине главно образование.

Войната в Украйна провокира диспути в Германия по отношение на възобновяване на наборната работа - в миг, когато Бундесверът се бори с дълготраен спад в броя на военнослужещите, до момента в който Берлин дава обещание невиждано усилване на защитата на страната. Германия няма наборна военна работа от 2011 година

Християндемократите (ХДС), основната опозиционна партия в Германия, се ангажираха да възстановят военната работа, в случай че завоюват националните избори следващата година.

Писториус, чието министерство към момента не е показало документ с препоръчани модели, към този момент е описвал шведската система като пример за подражателство. Швеция образова наборни бойци, само че употребява единствено толкоз доброволци, колкото е належащо на професионалната войска, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР