OMV откри огромни залежи на нефт и газ в Южна

...
OMV откри огромни залежи на нефт и газ в Южна
Коментари Харесай

Вечерни новини: Огромни залежи на нефт и газ в Румъния; Бърза забрана на инхауса

OMV откри големи находища на петрол и газ в Южна Румъния
Румънската петролна и газова група OMV Petrom, следена мажоритарно от австрийската OMV, е разкрила нови залежи на недопечен нефт и природен газ в Румъния. Според компанията залежите се равняват на към три четвърти от общото ѝ произвеждане през 2022 година
Асен Василев желае бърза възбрана на инхаус процедурите
Финансовият министър Асен Василев предлага инхаус процедурите, по които се строят огромни инфраструктурни обекти в страната, като автомагистрала „ Хемус “ да вземем за пример, да бъдат неразрешени. Същото предпочитание имаше и служебният кабинет „ Донев “, само че поради несигурната политическа конюнктура ограниченията по този начин и не бяха осъществени до дъно. Сега измененията в Закона за публичните поръчки за качени за публично разискване по бързата процедура, в 14-дневен период.
Транспортният министър ще опита да резервира невисок налога за такситата
Таксиметровият отрасъл изиска от новия транспортен министър Георги Гвоздейков да се резервира равнището на облекченията в годишния налог, който за 2022 година бе понижен, оповестяват от пресцентъра на отрасловото ведомство. Гвоздейков е поел ангажимент да беседва с финансовия министър Асен Василев, с цел да се откри решение в границите на настоящата бюджетна процедура.
МФ дава обещание „ равномерност “ и „ смисленост “ при финансовите разноски
Финансовото министерство може да обмисли механизъм за по-смислено финансово бюджетиране и по-ритмични финансови вложения. Това може да бъде показано с бюджета за идната 2024 година, показа зам.-министърът на финансите Георги Клисурски.
Държавата дължи 60 млн. лева за отплата на строители на „ Струма “
Държавата ще би трябвало да заплати над 60 млн. лева като обезщетения на реализатори на лотове от автомагистрала „ Струма “ поради позволени неточности, ограничавания на конкуренцията и промени в критериите при търгове, извършени преди 9 години. Информацията бе обявена от „ Капитал “, като изданието се базира на информация от Управляващия орган на оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година
Предизборно? Столичната община видя тежките и замърсяващи строителни камиони
Няколко месеца преди локалните избори Столичният общински съвет, чийто ръководител Георги Георгиев от ГЕРБ евентуално ще се кандидатира за кмет, видя претрупаните и мръсни строителни камиони, които се движат из столицата, обслужвайки неспиращото строителство. За да се оправи с този проблем, в този момент СОС ще прегледа предложение за промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на Столичната община, с които би трябвало да се ускорява контролът на Столичния инспекторат върху тежкотоварната техника към строителните обекти.
Нощувка в транспарантна палатка разкрива хубостта на Врачанския Балкан
Нощувка под звездите. Това е най-новата атракция, която се предлага в естествен парк „ Врачански Балкан “. Този тип различен туризъм дава на феновете на завършения опция да пренощуват под " намерено небе " на някой връх или на друго място по желание в Балкана, употребявайки транспарантна надуваема палатка.
Основана от българин компания стартира проучвания на медикаменти в Космоса
Години наред частният бранш си представяше славното си бъдеще в Космоса под формата на извънземни площадки за кацане, до които туристите ще летят в търсене на орбитални занимания и хотели, а пътуването до Марс ще бъде като трансатлантически полет. CNN споделя историята на един калифорнийски стартъп, Varda Space Industries, основан от българин, който залага на това, че огромният бизнес ще се крие в относително неугледни спътници, които ще прекарват дни и месеци в околоземна орбита и ще правят фармацевтични разработки.
Каква сила и защо използват семействата в Европейски Съюз?
Домакинствата в Европейския съюз използват електрическата енергия главно за отопление на домовете си (64.4% от крайното ползване в жилищния сектор), демонстрират данни на Евростат. Този дял не се трансформира доста, откогато се следи статистиката от 2017 година като през обсъжданата 2021 година той даже нараства по отношение на година по-рано.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР