Омръзна ли ви да приготвяте само полуфабрикати и спагети? Тогава

...
Омръзна ли ви да приготвяте само полуфабрикати и спагети? Тогава
Коментари Харесай

Като видях каква вкусотия се прави в тигана и я нападнах още гореща – на това му се вика сочно хлебче

Омръзна ли ви да приготвяте единствено полуфабрикати и спагети? Тогава пригответе си така наречен „ кашкавалено хлебче на тиган “. Това става по следния метод. Разбивате 2 яйца със 150 г заквасена сметана, като сте прибавили черен пирер и сол – на усет и според от солеността на определения главен артикул – кашкавал (евентуално сирене). Добавяте 3 с.л. брашно, 200 г настърган кашкавал или моцарела, нарязани зелени подправки (на вкус) и 1 връзка магданоз и разбърквате усърдно сместа до забележимото й хомогенизиране (може да добавите и нарязана на късчета шунка или чушка – на кубчета).

ЗАГРЯВАТЕ В ТИГАН 1 С.Л. СЛЪНЧОГЛЕДОВО ОЛИО, ИЗСИПВАТЕ В НЕГО ТЕСТОТО И Гражданско отделение ПЪРЖИТЕ ПОД КАПАК, НА УМЕРЕН ОГЪН ОТ 5 ДО 7 МИНУТИ.
След като обърнете хлебчето благодарение на две дървени бъркалки, продължавате пърженето този път без похлупак в продължение на нови 5 минути.
За да сте сигурни, че при обръщането хлебчето няма да се разчупи, може авансово да го разрежете почти на половина, след което обръщате поредно разрязаните елементи.
Така получавате едно удивително сочно хлебче!
Да ви е сладко!

Ето и още нещо доста вкусно:
Хляб без месене в тенджера
Необходими артикули
брашно – 500 г
сол – 1 и 1/2 ч.л.
захар – 1/2 ч.л.
сода – 1 ч.л.
ябълков оцет – 3 ч.л.
вода

Начин на подготвяне
В тенджера сипваме брашното, солта, захарта, сода и ябълковия оцет. Смесваме ги дружно, като ги разбъркваме с огромна дървена лъжица.
Постепенно прибавяме водичката към сухата примес до приемане на гъста каша, като от самото начало старателно разбъркваме с дървената лъжица.
Разстиламе отмерено сместа в намазнена тава или форми за печене на самун (по предпочитание поръсваме съда с малко брашно).
Печем на умерени градуси от двете страни за към 20 минути, като не е целесъобразно да се запича и да има коричка, а е хубаво да си остане по-мекичък.
Завиваме хляба, откакто е подготвен, с цел да омекне. Нарязваме го приблизително огромни части квадратчета.
Най-хубаво е да се сервира топъл, тъй като по този начин е най-вкусен.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР