Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до топлинните счетоводители, в която

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до топлинните счетоводители, в която
Коментари Харесай

Омбудсманът предлага SMS известяване при годишното отчитане на парното

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до топлинните счетоводители, в която упорства да вкарат SMS уведомяване за датите и часовете, на които ще се прави постоянен доклад на уредите за дялово систематизиране на топлинната сила.

От кабинета на публичния бранител изясняват, че мотив за рекомендацията са многото тъжби от жители, които алармират, че поради липса на информация не са съумели навреме да обезпечат до своите парцели достъп в избраните дни и часове за постоянен доклад на уредите им за дялово систематизиране на топлинна сила.

Тази неспособност е довела до начисляване на оптимален характерен разход за отопление, както и до сензитивно завишаване на изчисленото ползване на топла вода в неотчетените жилища.

Важно е да се има поради, че тези високи сметки, образувани " на база " заради пропуснати периоди за доклад, постоянно са непостижими за жителите и те се оказват със запорирани банкови сметки от частни правосъдни реализатори, написа омбудсманът.

При доста от тези случаи не става дума за непочтеност от страна на жителите. В огромна част от случаите казусът визира притежатели на необитаеми жилища, доста постоянно те са и в чужбина, само че при SMS - уведомление биха могли да създадат организация за достъпа до тях, сочи анализът на омбудсмана на база жалбите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР