Оливия Харисън - вдовицата на бившия бийтъл Джордж Харисън, говори

...
Оливия Харисън - вдовицата на бившия бийтъл Джордж Харисън, говори
Коментари Харесай

Вдовицата на Джордж Харисън говори за живота и смъртта

Оливия Харисън - вдовицата на някогашния бийтъл Джордж Харисън, приказва за живота със брачна половинка си и скръбта от загубата му посредством лирика, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Първият ред от стихосбирката на Оливия Харисън отразява възприятието, присъщо на всеки, който е изгубил обичан човек. " Всичко, което желаех, беше още една пролет. Толкова доста ли желаех? ", написа тя.

Чрез стиховете, които следват този въпрос, вдовицата на Джордж Харисън споделя за брачна половинка си и за скръбта след кончината му. Бившият бийтъл умира от рак на белия дроб на 58-годишна възраст на 29 ноември 2001 година

Двадесет стихотворения за 20 години - численост, която не е инцидентна.

Сборникът " Came the Lightening ", оповестен във вторник, е първи за 74-годишната Оливия Харисън и е изненада. Тя усърдно е подредила творчеството на Джордж благодарение на сина им Дани, само че другояче е съхранила неприкосновеността на персоналния живот, която двойката резервира през целия си брак.

Вдовицата на Джордж Харисън се въодушевява да написа, откакто прочита творба на Една Сейнт Винсент Милей за " рана, която в никакъв случай не зараства ". Собствената ѝ имитация за желанието ѝ за още една пролет се оказва повратна точка. Тя трансформира решението си, откакто в началото взема решение да не го споделя обществено.

" Направих го, тъй като той беше добър човек. Помислих си, че хората би трябвало да научат тези неща. Мнозина смятаха, че знаят кой е Джордж. Реших, че той заслужава това от мен - да споделя с хората нещо малко по-лично ", споделя Оливия Харисън.

Тя написа за светските моменти от брака, които стават още по-специални, когато не могат да се повторят - танците късно вечер на джубокса в хола им, студените ѝ крайници, търсещи топлината на неговите под завивките в зимна нощ.

Джордж Харисън се среща с Оливия Ариас през 70-те години на предишния век, когато тя работи в звукозаписната му компания в Лос Анджелис. Едно от стихотворенията ѝ напомня нейната раздразнителност, когато за първи път го посреща в скромния дом на родителите си - мексикански имигранти. " Той сподели: Това е имение спрямо моята младост ", написа Харисън.

Тя си спомня и по какъв начин Джордж я посреща за първи път в имението си Фрайър Парк западно от Лондон, казвайки ѝ нежно: " Оливия, добре пристигнала вкъщи ".

Една от поемите визира и тематиката, по която Джордж Харисън в никакъв случай не е приказвал обществено - за Пати Бойд, първата му брачна половинка, която неговият добър другар Ерик Клептън му " открадва ".

Оливия Харисън написа с деликатност за деня, в който брачният партньор ѝ умира: " Исках да си тръгнеш без никакви спънки, да отплаваш, както постоянно си си представял и си се подготвял. Не можах да се сдържа, притиснах устни към ухото ти и прошепнах последните думи, с цел да те оставя със звука си ".

Синът им Дани е на 23 години, когато Джордж умира. Харисън споделя, че непрекъснато се е изненадвала да го чува да приказва за неща, които не е знаела, че татко му му е споделил.

В книгата си Оливия Харисън написа и за последните визити на Пол Маккартни и Ринго Стар, пристигнали да се сбогуват със своя някогашен сътрудник от " Бийтълс ".

Вдовицата на Джордж Харисън към момента живее в имението Фрайър Парк. Оливия Харисън счита, че към този момент е прекомерно стара, с цел да се мести. Двамата с Джордж са били запалени градинари и в една от поемите си тя написа какво още я задържа тук - дърветата, " нейният непрекъснат източник на разтуха, най-старите ѝ и най-високи другари ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР