Олимпийски шампиони и десетки ентусиасти се включиха в честванията за

...
Олимпийски шампиони и десетки ентусиасти се включиха в честванията за
Коментари Харесай

Олимпийски шампиони и десетки ентусиасти се включиха в честванията за Международния олимпийски ден

Олимпийски първенци и десетки запалянковци се включиха в честванията за Международния олимпийски ден, част от които беше и щафетата с олимпийския огън, в

Факелът потегли от новооткрития олимпийски център в Националната спортна академия (НСА) и приключи пред Френския институт на площад " Славейков ".

Младите запалянковци минаха 8-километровия маршрут по улиците на столицата, след което предадоха огъня на великата Здравка Йорданова - олимпийска шампионка на двойка скул от ЛОИ Монреал 1976.

" Самото допиране до факела разсъни такива страсти в мен, които ме върнаха в спортните години. Тогава страстта беше над всичко ", споделя Здравкова, която печели златото в тандем със Светла Оцетова.

На церемонията участваха още посланикът на Франция у нас Жоел Майер, както и първият български спортист, взел участие на Летни и Зимни олимпийски игри Евгения Раданова.

" България постоянно ще поддържа олимпизма. Надявам се освен в исторически проект, а и с новите спортни достижения, които се надявам да реализират българските олимпийци ", съобщи Раданова, която има на сметката си два сребърни и един бронзов орден от Олимпиади в шорттрека.

Автор: Бюлент Мюмюнов



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР