Олимпийски игри в Токио ще има - това вече е

...
Олимпийски игри в Токио ще има - това вече е
Коментари Харесай

Юлияна Антонова-Мурата: В Япония има страх заради олимпийските игри

Олимпийски игри в Токио ще има - това към този момент е дефинитивно решено, само че към момента не е ясно по какъв начин тяхното осъществяване ще се отрази върху обстановката в Япония, която е в четвърти локдаун поради ковид.

Това съобщи в изявление за БНР Юлияна Антонова-Мурата, дълготраен посланик и от години гражданин в града-домакин на идната олимпиада.

Игрите ще се проведат, президентът на Организационния комитет Сейко Хашимото оня ден сподели последната си дума, съобщи Антонова-Мурата и добави: " Два бяха определящите фактори - решението на МОК, който при анулация на игрите щеше загуби 4 милиарда $, както и гласуваната декларация на водачите на страните от Г-7, които са застанали с единно мнение " за " тяхното осъществяване, а единият от подписалите я е министър председателят на Япония Йошихиде Суга. "

По отношение на негативното отношение на хората в страната против олимпиадата, тя посочи: " Нагласите на хората не са се трансформирали, страховете не са се разсеяли. И тук става дума даже не за 60% от популацията (както сподели изследване в " Асахи Шимбун " преди време, б.а.), а съгласно някои медии - за 70 на 100 от хората, които не желаят да идват спортисти от вън. "

Дали ще има политически последствия от опълчването сред политиците и популацията? " Не, политическа рецесия няма да има, тъй като след дни се разпуска Народното събрание и стартира подготовката за нови избори. Но има възможност те да бъдат изгубени тотално от ръководещата Либерално-демократична партия поради пандемичната рецесията. В момента най-зле е ситуацията в Осака, само че и в Токио сега растежът на инфектираните пораства ", предизвести тя.

В страната продължава да има неустановеност поради вируса - дали в един миг няма да пламне и олимпийското градче в Токио. Какво ще се случи в него е огромна въпросителна и в тази връзка има опасения, има боязън ", заключи Юлияна Антонова-Мурата.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР