Олег Ковачев изиграва ролята на малкия Ваньо в класически семеен

...
Олег Ковачев изиграва ролята на малкия Ваньо в класически семеен
Коментари Харесай

Режисьорът на Бразди: В голяма търговска верига не продават български ябълки, докато не се изпразнят хладилниците на Италия и Полша

Олег Ковачев изиграва ролята на дребния Ваньо в типичен фамилен български филм " Рицар без ризница ". Работи по голям брой документални филми като режисьор и оператор. В момента е част екипа на именитото предаване " Бразди ". Представяме ви негов текст от страницата му във фейсбук за жалкото състояние на българското земеделие.

Повече от 15 години съм режисьор на " Бразди " по Българска национална телевизия. Предаването е с главозамайващ рейтинг, не че някой споделя " отлично " на екипа. От време в точния момент някои тъпаци ни се подиграват без да са гледали и един епизод. Но не поради това пиша.

Откакто работя в " Бразди " фермерите приказват едно и също: " Няма идея за развиването на селското стопанство в България! " НЯМА! Нито краткосрочни, нито средносрочни проекти, за дълготрайни пък да не мислим въобще. И знаете ли какво се случва от няколко години? Земеделието умира. Не ви се има вяра, само че е истина. Преди месец снимахме най-големия български производител на ябълки за всички времена. Три милиона кг от градини с всички екстри, капково напояване, мрежи срещу градушки и така нататък От две години не може да продаде ябълките си.

В една огромна комерсиална верига му споделили, че имат нареждане-докато не се изпразнят хладилниците на Италия и Полша, българска ябълка да не се продава. И какво прави сега този човек? Изкоренява градините си с все ябълките на дърветата. И ще ядем полски ябълки.

Днес направихме обект за производители на грозде, които изкореняват лозите си!!! 3000 декара и още ще изкореняват. Защото в Европа такива като тях получават европейски дотации и държавно подкрепяне, такова че разноските на кг са негативни. И 5000 декара лозя годишно ще се изкореняват.

И всичко това на фона, че в България има милиони виртуални животни, които получават дотации, само че не съществуват. Ушните им марки са в чантите на всякакви доближени до който би трябвало хора и големи суми потъват в джобовете им. Естествено разделят с който би трябвало. А, да не не помни. Те получават и пасища, нищо че нямат нито едно животно.

И получават дотации и за това. А фермери с доста животни нямат пасища, тъй като не са хора на наши хора. И това го знаят ВСИЧКИ, които дават отговор за земеделието. От години всички министри си мълчат, тъй като устите им са запушени. Познайте с какво. Клета, клета Българийо!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР