Окупаторите ни трябва да знаят: украинците ще ги изтласкат до

...
Окупаторите ни трябва да знаят: украинците ще ги изтласкат до
Коментари Харесай

Украйна продължава да се бие до връщането на всичките си територии

Окупаторите ни би трябвало да знаят: украинците ще ги изтласкат до границата, чиято линия не се е трансформирала . Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, представено от " Укринформ ".

Този ден на възпоменание е избран за края на лятото, 29 август, с цел да подсети на всички за трагичните събития от 2014 година, за Иловайск, за обстоятелството, че тази война, почнала с окупацията на нашия Крим от Русия, с опит за завладяване на Донбас, би трябвало да завърши точно там - в освободения Крим , в освободените градове на Донбас, с достигането на нашите войски до държавната граница на Украйна. Винаги сме имали поради тази цел. Ние не забравяме за това, настоя президентът.
 Зеленски упрекна Русия в стопански тероризъм
Зеленски упрекна Русия в стопански тероризъм

Заради опитите ѝ да попречи на Европа да се ресурси с газ преди зимата

Ако желаят да оцелеят, време е съветските военни да бягат. Прибирайте се. Ако се страхувате да се върнете в дома си в Русия -  дано се предадат и ние ще им подсигуряваме спазването на всички правила на Женевските конвенции, увери той.

Днес насочих три обръщения към задгранични сътрудници, регистрира се Зеленски.

Първият е Норвегия . Участвах в работата на енергийния конгрес и желая да благодаря на министър-председателя на Норвегия Стьоре за новия пакет за поддръжка на Украйна - към 200 милиона $ като част от енергийната подготовка за зимата.

Втората е Франция . Мощна асоциация от бизнесмени - стотици хиляди предприемачи, милиони притежатели, мениджъри и чиновници. Благодарен съм им за тяхната поддръжка и схващане за това, за което се борим в Украйна, разбирайки, че тази битка се споделя от всички европейци.

Третият апел е към участниците във форума по сигурността в Словения, в частност към нашите другари - водачите на страните от Централна Европа и Балканите, сподели още той.
 Франция организира конгрес за Украйна през октомври
Франция организира конгрес за Украйна през октомври

Инциативата е за възобновяване на страната от война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР