Октоподът е обхванал цялата държава и това всеки ден става

...
Октоподът е обхванал цялата държава и това всеки ден става
Коментари Харесай

Христо Проданов: Следващият шеф на КПКОНПИ е избран вече

" Октоподът е обхванал цялата страна и това всеки ден става все по-ясно. Името на ГЕРБ е задоволително опетнено и по-опетнено от това няма по какъв начин да стане”, разяснява в предаването " Тази заран " по bTV Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия.

Той допусна, че този път оставката на Делян Добрев ще бъде призната, тъй като тя е контрактувана с премиера Бойко Борисов. Вчера стана ясно, че Бившият енергиен министър подава оставка като депутат. Това стана след информация в медиите, че негови близки са купували жилища ново строителство в София на по-ниски цени.
Делян Добрев (пак) подава оставка като народен представител Твърди, че името му било опетнено от "фалшива вест "
" Имотният въпрос с Делян Добрев е обвързван с негови близки. Важното е, че те са общински съветници от ГЕРБ в Хасково, което демонстрира, за какво толкоз доста се дърпаха ръководещите да няма в Антикорупционния закон обсег на общинските съветници. Защото още при започване на предходната година, когато законът беше признат, щяха да лъснат доста неща ", уточни Проданов.

Христо Проданов допусна, че в този момент няма да има драма в ГЕРБ, при която парламентарната им група да не пуска Делян Добрев да си тръгне от националното заседание.

Христо Проданов примони още, че Българска социалистическа партия е внесла искане за премахване на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, както и на неговия заместител Антон Славчев. Проданов изясни, че настояването е поради абсурда с терасите на членовете на антикорупционната комисия.

Според него идващият началник на КПКОНПИ е определен към този момент, само че защото не е отговарял на досегашните критерии, по тази причина ръководещите ги трансформират.
Проверката стартира: Шефът на КПКОНПИ обезпечи достъп до терасата си Пламен Георгиев е съдействал на общината
Проданов напомни, че при приемането на антикорупционният закон, от Българска социалистическа партия предложиха предсеателят му да се избира от президента на републиката, а не от Народното събрание, тъй като той би трябвало да ревизира депутатите.

Според Христо Проданов, Пламен Георгиев не би трябвало да е ръководител на КПКОНПИ по няколко аргументи. " Той беше наблюдаващ прокурор по делото " Ало, Ваньо съм ", когато Бойко Боирсов беше записан да приказва по телефона с шефа на митниците. След това беше зам.-министър на правораздаването на кабинета Борисов 1. Това са обстоятелства, които демонстрират, че той е политически подвластен от ГЕРБ. Затова казахме, че не трябва тойзи, който ще ревизира изпълнителната власт, да е подвластен от нея ", сподели Проданов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР