Оксана Желяпова спечели титлата Мисис България Вселена“. Макар че е

...
Оксана Желяпова спечели титлата Мисис България Вселена“. Макар че е
Коментари Харесай

Мисис България обиколи всички манастири, посвещава победата си на бесарабските българи

Оксана Желяпова завоюва купата „ Мисис България Вселена “. Макар че е родена надалеч от родината на предците си, тя носи в сърцето си  България. Това е и една от аргументите да е обиколила всички манастири у нас.

„ Любими са ми Рилският манастир и Троянският, само че съм впечатлена от всяка една дребна черква в Родопите “.

Оксана живее в България от 15 години.

 

Тя е осмо потомство бесарабска българка. „ Предците ми са напуснали родината си при започване на 19-и век с огромна тъга. За 200 години надалеч от корените си обаче сме съумели да запазим, обичаи, религия, вяра и езика си, това е моето обръщение “, показа пред „ Телеграф “ Желяпова.

От години тя обмисля да се яви на състезанието  „ Мисис България “ и най-после се взема решение. Една от аргументите за това е опцията да разпространява идеята, обвързвана с бесарабските българи. Сега, откакто се окичи с огромната корона, чака вниманието да е още по-сериозно.
„ Очаквам да се притегли внимание към бесарабските българи. Да им се окаже подпомагане от всички държавни и неправителствени институции в днешните аспекти на живота им, към проблемите, които изпитват във всекидневието.

Искам да чуят, че нас ни има,
че пазим традициите и езика на нашите прародители. Имам огромно предпочитание да оказа помощ и на младежите да учат тук. Ще се постарая да основа акция за помощ на младите фамилии да се завърнат на своята праисторическа татковина. Защото те в действителност милеят за майка България. В нашия роден край има над 80 хиляди българи, които пазят общността си с помощта на паметта, традициите и православието на предците. Има български университет, музей, културни центрове, учебни заведения и домове на културата по обитаеми места. Честват се празници, организират се културни мероприятия, по тази причина има потребност от национални носии и принадлежности. Колкото сили имам, толкоз ще дам от себе си, с цел да се резервира общността на бесарабските българи. Да се знае,  да се помни, че България  е жива “ , споделя Оксана.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР