Окръжният съд в Търговище взе мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Търговище взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в арестта бащата на кмета на Омуртаг

Окръжният съд в Търговище взе мярка за неотклонение " задържане под стража "  з а Хасан Хасанов. Той е татко на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов. Това заяви Българска национална телевизия.

Определението на Окръжния съд в Търговище предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен съд - Варна. При обжалване делото е планувано за 5 март 2024 година, вторник.

Двамата бяха арестувани по обвиняване за управление и присъединяване в проведена незаконна група , обвързвана с длъжностни закононарушения. Ешреф Ешрефов към момента е в болница, откакто получи инфаркт по време на задържането си.

Делото през днешния ден стартира с провал, защото юристът на Хасанов изиска спиране, тъй като не съумял да се запознае с документи към делото. Заседанието при закрити врата поради съществуване на класифицирана информация.

До решението се стигна след четири часа .
 Кметът на Омуртаг и татко му са обвинени за скица с публични поръчки Обновена
Кметът на Омуртаг и татко му са обвинени за скица с публични поръчки

Ешреф Ешрефов е в болница с защита след микроинсулт поради прочувствения срив при ареста

Съдът смята, че показаните медицински документи от отбраната на Хасан Хасанов (за хипертония и захарен диабет) не дават съображение да се смята, че обвиненият не може да бъде оставен в ареста.

Като е взел поради извънредно високата социална заплаха на действието и опцията обвиненият да се укрие или извърши друго закононарушение съдът в Търговище постанови мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Хасан Хасанов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР