Окръжният съд в Монтана наказа с 1 година и 8

...
Окръжният съд в Монтана наказа с 1 година и 8
Коментари Харесай

Наказаха с 20 месеца крадец рецидивист, теглил пари с чужда банкова карта

Окръжният съд в Монтана наказа с 1 година и 8 месеца затвор апаш рецидивист с 19 присъди, теглил пари от непозната банкова сметка. Осъденият с букви Б. Б. Й. от Лом изтеглил от сметката на титуляра 340 лв.. Тъй като подсъдимият към този момент изтърпява в пандиза присъда по друго дело съдът дефинира на крадеца  едно общо  наказание от 3 години „ Лишаване от независимост “. 

На 9 октомври 2019 година жителка на ломското село Сливата, пристигнала в общинския център да пазари и не запомнила на скамейка чанта с документи и движимости, измежду които и банковата й карта с ПИН кода прикован към нея. 

Подсъдимият намерил чантата и изтеглил на два пъти с банковата карта гореспоменатата сума, колкото имало по сметката. След подаден сигнал в полицията от потърпевшата жена по случая било формирано досъдебно произвеждане и чиновници на Министерство на вътрешните работи разкрили причинителя  – 48 годишен, престъпно проявен с 19 присъди, най-вече за обири. 

Пред съда Б. Б. Й.  призна  изцяло обстоятелствата  и събитията в обвинителния акт против него и съобщи, че желае делото да се прегледа по реда на  съкратеното правосъдно разследване без да се  събират нови доказателства в правосъдната фаза. Според Наказателно-процесуален кодекс при кратко правосъдно разследване, в случай че бъде постановена неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наложеното наказване с 1/3. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР