Окръжният съд в Благоевград отложи насроченото заседание по искане на

...
Окръжният съд в Благоевград отложи насроченото заседание по искане на
Коментари Харесай

Съдът в Благоевград отложи заседанието за ареста на бившата румънска зам.-министърка

Окръжният съд в Благоевград отсрочи плануваното съвещание по искане на Окръжната прокуратура в Благоевград за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на някогашния румънски министър на районното развиване и на туризма в интервала от 2010 до края на 2011 година

Елена Удря, която е търсена с Европейска заповед за арест, беше арестувана в четвъртък на Кулата.

Причина за отлагането е липса на преводач от румънски език. Делото е планувано за събота.

На излизане от съвещанието юристът на Елена Удря – Албина Анева, сподели пред публицисти, че досега нейната клиентка не се е срещнала с европейската заповед за арест, защото не е преведена от румънски .
 

 Елена Удря Българска телеграфна агенция

Анева уточни, че също не се е срещнала с документите по делото преди съвещанието, тъй като не е разполагала с тях. По думите на юриста нейната клиентка не е знаела за европейската заповед за арест, защото е била издадена откакто е напуснала Румъния и не е била известена за правосъдното решение. 

По-рано представителят на основния прокурор Сийка Милева заяви, че Елена Удря е арестувана с прокурорско разпореждане за 72 часа.

Причината за задържането е, че Удря е приета за отговорна и наказана на шест години затвор за корупция в северната ни съседка. Информацията е изпратена на българската гранична полиция по линия на интернационалното съдействие и по отношение на Европейска заповед за арест (ЕЗА) на Удря. След подхванати дейности от страна на Министерство на вътрешните работи дамата е открита покрай граничен пункт " Кулата " и арестувана за 24 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР