Окръжният съд-София уважи искането на прокуратурата и наложа най-тежката мярка

...
Окръжният съд-София уважи искането на прокуратурата и наложа най-тежката мярка
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста жената, обвинена за катастрофата на АМ „Тракия”

Окръжният съд-София почете настояването на прокуратурата и наложа най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража”, на 29-годишната Цвета Таскова от Плевен. Тя е упрекната за тежката злополука на автомагистрала „ Тракия” на 13 април, при която починаха шестима души, а повече от 20 пасажери бяха ранени.

Прокуратурата повдигна на Таскова обвиняване за осъществено закононарушение по член 343 алинея 4 от Наказателния кодекс – нарушение на разпоредбите за придвижване, вследствие на което по несъобразителност е породена гибелта на няколко души.

Тежка злополука с рейс на автомагистрала "Тракия ", има жертви

Оцелели от ужаса на „ Тракия “ описват за претърпяното

Според държавното обвиняване при неправилна маневра лекият автомобил е блъснал странично рейса, което е довело до тежките последствия.

Цвета се разплака в зала и изиска амнистия от околните на починалите, на потърпевшите пожела бързо излекуване, описа кореспондент на NOVA.

Защитата на Таскова оспори изказванията на прокуратурата и акцентира, че свидетелските разкази за това дали е имало прикосновение сред рейса и леката кола са спорни.

Според юриста доказателствата сочат, че даже и да е имало удар сред двете транспортни средства, той не е бил повода рейсът да излезе от пътното платно и да се обърне в канавката. Адвокатът прикани дейностите на лидера на пътническия рейс също да бъдат детайлно изследвани, както и подложи на подозрение достоверността на автотехническата експертиза.

Защитата изиска от съда да вземе поради и обстоятелството, че обвинената не е престъпно проявена и няма заплаха да се укрие или да попречва правораздаването, в случай че бъде освободена. Защитата се базира още и на тежкото психическо положение на дамата след случая, поради което с нея се е наложило да работи психолог.

В рамките на съвещанието стана ясно, че обвинената има предходно нарушение на пътя – шофиране с централизация 1.1 промила алкохол в кръвта.

Пред публицисти прокурор Мирослав Ангелов разясни, че всички осъществени експертизи потвърждават редовността на транспортните средства досега на удара, породен от лидера на лекия автомобил. Той аргументира настояването на прокуратурата по отношение на обвинената да бъде взета най-тежката мярка с обстоятелството, че има данни за нейното желание да замине да работи в Гърция, което може да затрудни следствието.

Таскова е барманка,зимата работела в зимните курорти, а лятото – на морето.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР