Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване на

...
Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване на
Коментари Харесай

Разследват лидера на Възраждане за партийните субсидии

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно произвеждане по следствие на Нова телевизия за заграбване на партийни дотации, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.
Във въпросните два репортажа бяха изнесени данни за закононарушение по член 203 от Наказателния кодекс, което е легален мотив за формиране на досъдебното произвеждане.
Разследването би трябвало да откри дали длъжностно лице от управителните органи на партия „ Възраждане “ е присвоило партийна дотация в размер на 1 млн. лв., изясняват от обвиняването.
Ще бъдат тествани изнесените в следствието на Нова телевизия обстоятелства по придобиването на парцели от лице от управлението и свързани с него лица, както и придвижването по партийните сметки на Политическа партия „ Възраждане “ – приходи и преводи към други сметки.
"Радвам се за това и мощно се надявам, че като следствието завърши и се потвърди нашата непорочност, да имаме опция Нова да излъчи опровержението ни. До края на седмицата ще внесе искови молби против Нова телевизия и Васил Иванов за клюка и набеждаване. Също ще желая и право на отговор, въпреки че не чакам да го получа ", разяснява водачът на "Възраждане " Костадин Костадинов.
"Имаме шест одита, правени от 2017 до в този момент. Тези документи са на уеб страницата на Сметната палата и могат да бъдат тествани. Това не ме изненадва това е откровена политическа поръчка против мен и "Възраждане ", отсече Костадинов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР