Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми осем мъже и

...
Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми осем мъже и
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на наркодилъри в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив притегли като обвинени осем мъже и една жена, на възраст сред 23 година и 50 година, за владеене на опиати. Те са взели участие в скица за разпространяване на високорискови наркотични субстанции в огромни размери - марихуана с общо тегло към 12 кг на стойност близо 72 000 лв..

Двама от тях са направили действието в изискванията на рисков рецидив. Други двама, измежду които и дамата, са и с повдигнато обвиняване за развъждане на марихуана на територията на Враца.

По делото е открито, че от януари до март 2023 година, в Стамболийски, Сопот и Пловдив, единият от обвинените е разпространявал разнообразни типове и сортове марихуана на едро и на дребно. С наркотичното вещество той се е снабдявал от други обвинени, които го отглеждали на територията на вилна зона в област Враца.

При извършени оперативно-издирвателни мероприятия под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, взаимно с ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и ГДБОП, е било открито, че на 28 март 2023 година се очаквала следващата доставка от Враца, като след приемането ѝ е трябвало да бъде осъществено разпространяване на територията на горепосочените обитаеми места.

По делото са осъществени процесуално-следствени дейности, измежду които и 22 претърсвания и изземвания в населявани и употребени от обвинените лица жилища и транспортни средства. Там са били открити и конфискувани разнообразни количества от наркотичното вещество - марихуана, както и малко количество амфетамин.

Днес Окръжната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на петима от обвинените. На останалите четирима е избрана гаранция в размер от 3000 лв. до 10 000 лв..

По-късно през днешния ден пловдивският съд ще гледа ограниченията им за неотклонение, предава Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР