Окръжната прокуратура в Пловдив, ДАНС и МВР са разкрили престъпна

...
Окръжната прокуратура в Пловдив, ДАНС и МВР са разкрили престъпна
Коментари Харесай

Разкриха престъпна група у нас, изнасяла стоки за Вагнер и руски групи в Украйна

Окръжната прокуратура в Пловдив, ДАНС и Министерство на вътрешните работи са разкрили незаконна група в България, която е изнасяла артикули за съветските войски в Украйна. Това оповестиха на брифинг за медиите представителите на тези органи.

Групата е изнасяла артикули с двойна приложимост от България към Русия в нарушаване на глобите, наложени от Европейския съюз по отношение на войната в Украйна. Стоките са на обща сума от към 4 млн. лева и включват оптични прицепи, балистични измервали, авиационни радиостанции и други.

Те са били складирани в жилище, откъдето са били опаковани и подготвяни за експорт към Русия. Смята се, че те са били предопределени за специфичните съветски елементи в Украйна като " Вагнер ", " Росгвардия ", ГРУ и чеченците от " Ахмат ".

За случая са арестувани всички 12 членове на незаконната група, като петима от тях са чужденци - трима руснаци, един жител на Албания и един на Беларус. Част от тях са задържани на летище София, до момента в който са се опитвали да изоставен страната и да избягат в Русия.

През последния ден българските служби са провели голям брой процеси по следствието, в това число претърсвания, изземвания и разпити на обвинените.

Групата е купувала стоките си от Европейски Съюз и е оперирала в други страни като Сърбия, Англия, Обединените арабски емирства и други. Според проверяващите тя е работила от началото на 2021 година Износът на стоките се е е случвал през сдружение, записано в Пловдив от един от членовете на групата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР