Окръжната прокуратура в Плевен приключи разследването и предаде на съд

...
Окръжната прокуратура в Плевен приключи разследването и предаде на съд
Коментари Харесай

Предадоха на съд четирима души за жесток грабеж, придружен с убийство

Окръжната прокуратура в Плевен завърши следствието и съобщи на съд причинителите на нечовечен обир, съпроводен с ликвидиране на мъж в град Левски, оповестиха от ведомството.

Обвинението против Иво З./33 г./, Тихомир М./21 г./ и Валентин Н./32 г./ е, че на 30 декември 2016 година в съучастничество са лишили златни бижута, непозната и българска валута на обща стойност над 92000 лв. от Кирил И. и Галя И. от Левски, като използвали за това мощ. Грабежът бил съпроводен с убийството на Кирил И., който умрял от тежка черепно-мозъчна контузия, нанесена от нападателите, а на Галя И. предизвикали тежка телесна щета. Обвинение е повдигнато и против Нели М., която в съучастничество укрила движимостите и парите, за които знаела, че са добити посредством закононарушение.

Жертвата на закононарушението Кирил И. от град Левски се занимавал с обмяна, покупка и продажба на валута, търговия с благородни метали, давал заеми против рента или залог години наред. За активността си нямал разрешителни. В дома си нямал каса, а парите и полезностите държал в чанти. Сред постоянните му клиенти бил и обвинения Иво З., който играел хазарт и постоянно вземал пари под залог. През есента на 2015 година бил задлъжнял от хазарт и решил още веднъж да заеме пари от Кирил И. и по този начин се стигнало до закононарушението, което било осъществено през нощта в дома на Кирил И.

По искане на прокуратурата обвинените Иво З., Тихомир М. и Валентин Н. са в ареста, а Нели М. е с мярка "подписка ". Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР